Er werd veel gedanst tijdens de feestavond.
Er werd veel gedanst tijdens de feestavond. Richard Thoolen

TC 't Goy viert 25-jarig bestaan

1 april 2019 om 15:32 lokaal

't GOY Tennisvereniging 't Goy is opgericht op 1 november 1993. Afgelopen zaterdag werd het 25-jarig bestaan op grootse wijze gevierd met een spetterend jubileumfeest.

HOE HET BEGON Joke de Waal en Jan Middelweerd maken deel uit van de feestcommissie waar ook Wil van der Griend en Dicky Reinders zitting in hebben. Samen kijken zij terug en doen verslag van het feest.
Middelweerd: ,,Zo'n 25 jaar geleden kwam een aantal mannen, waaronder Hans Oostrum, Bert Odijk en mijn broer Joop, op het idee om een tennisbaan in 't Goy aan te leggen. Zo kon men na het voetbalseizoen ook een andere leuke sport bedrijven. Die eerste tennisbaan leek echter in de verste verte niet op het mooie tennispark dat we nu hebben. Er werden twee Mateco-banen (drainbeton) aangelegd, er was nog geen kantine en niet overal stonden hekken. Er was alleen een afdakje. Natuurlijk wilde men wel graag een clubhuis hebben en dat kwam er later ook. Met support vanuit de gemeenschap kon op 18 april 2002 het paviljoen, zoals we ons clubhuis noemen, tezamen met een 3e tennisbaan opgeleverd worden."

GROEI Het ging goed met de tennisclub. Veel inwoners van 't Goy werden lid, maar ook veel Houtenaren kwamen in 't Goy hun balletje slaan. De Waal: ,,Dat heeft te maken met de kleinschaligheid en de gezelligheid van onze club, dat heeft aantrekkingskracht. Dat mensen dat belangrijk vinden merken we ook aan terugkerende spelers. Talentvolle jeugdspelers zoeken soms hun heil bij meer prestatiegerichte clubs, maar als de prestatiedrang om wat voor reden dan ook wat minder geworden is, zien we ze vaak weer terug keren. Begrijp me niet verkeerd: ook wij willen winnen en gaan voor ieder punt, maar ook voor gezelligheid." De club groeide en bloeide, en op een gegeven moment stonden er bijna 200 leden geregistreerd. Dat is weer wat afgenomen en op het moment staat het aantal net boven de 100. De Waal: ,,Dat is aan de ene kant jammer, want we zouden wat meer leden kunnen gebruiken, maar aan de andere kant kun je bij ons nu altijd tennissen."

FEEST Ieder jubileum van de club is tot nog toe groots gevierd. Een actieve, creatieve jubileumcommissie maakt er steeds iets bijzonders van. Vijf jaar geleden was het motto: ,,Heb je altijd al in Oranje willen spelen?" en kwam iedereen uitgedost in oranje. Dit jaar stond in het teken van zilver. Feestlocatie De Ploeg werd versierd met de clubkleuren groen en wit, aangevuld met zilver. Deze kleuren kwamen ook terug in de alom aanwezige ballonnen. Alle gasten waren fraai uitgedost en droegen zilveren accenten in hun outfit zoals zilveren hoedjes, sjaaltjes, pruiken, stropdassen en broches. Er was ook een gast die onbedoeld zijn leeftijd prijs gaf door uitbundig in een zilveren Garry Glitter jas de dansvloer te betreden. Hoewel het bestuur niet geïnformeerd was betreffende het programma was er wel ruimte vrijgehouden voor een toespraak door voorzitter Joop Middelweerd. De Waal:,,Joop mocht natuurlijk speechen, maar we hebben hem wel verzocht om het kort te houden. Er moest goed gefeest kunnen worden!"

Meer dan 100 mensen hebben genoten van het gezellige zilveren jubileumfeest.

Jan Middelweerd en Joke de Waal bij een kunstwerk bestaande uit rackets voor het 25-jarig bestaan.
Het bestuur bestaande uit Paul Robben, Dicky Reinders en Joop Middelweerd is trots op de club. Ontbrekend: Greetje Hiemstra.
De  feestcommissie bestaande uit  Dicky Reinders, Jan Middelweerd, Wil van der Griend en Joke de Waal had erg haar best gedaan.
advertentie
advertentie