Bouwplan Wickengaard

21 maart 2019 om 12:04 lokaal

SCHALKWIJK Het college heeft met ontwikkelaar Dura Vermeer BV een anterieure overeenkomst Wet ruimtelijke ordening gesloten voor de ontwikkeling van woningen in de boomgaard achter Jhr. Ramweg 26 en de Wickenburghselaan in Schalkwijk. Het plan omvat 32 woningen in een gevarieerd woonprogramma met 10 woningen met een maximale v.o.n. prijs tussen € 220.000 en € 265.000. De ontwikkeling voorziet in de woningbehoefte van Schalkwijk en de vraag naar betaalbare koopwoningen zoals weergegeven in het woningbehoefte-onderzoek Schalkwijk en Tull en 't Waal van 2017.

Op de het terrein staat nu een laagstamproductieperenboomgaard. De fruitbomen staan niet op de gemeentelijke lijst Bomen Bijzondere Waarde. Het cultuurhistorisch onderzoek van het Eiland van Schalkwijk uit 2013 kent ook geen bijzondere waarde toe aan deze boomgaard. In het kader van het bestemmingsplan zal nog een flora- en fauna-onderzoek gedaan worden om eventuele natuurwaarde in beeld te brengen.

Volgens de gemeente zijn er geen overwegende planologische of milieutechnische bezwaren tegen deze ontwikkeling. Het initiatief past binnen de uitnodigingsplanologie zoals die geldt op het Eiland van Schalkwijk. Het plan valt binnen de rode contour van Schalkwijk van de provinciale structuurvisie. Wel moet er door de raad een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld omdat het betreffende terrein nu een agrarische bestemming heeft.

Er is gesproken met enkele omwonenden en met Viveste. Dit heeft tot verbeteringen van het plan geleid. De meeste woningen die aan het plan grenzen zijn huurwoningen van Viveste en de woningbouwcorporatie heeft geen bezwaar tegen deze ontwikkeling.   Eén van de direct omwonenden heeft al bezwaar kenbaar gemaakt tegen het verwijderen van boomgaard om woningbouw mogelijk te maken.

Op 26 maart a.s. wordt het plan tijdens een bijpraatavond voor de raad toegelicht. Wat betekent dit voor de raad (procedureel) Eind 2019 zal aan de gemeenteraad een voorstel voor vaststelling van een bestemmingsplan worden voorgelegd. 

advertentie
advertentie