Martijn Nieuwenhuisen en Chantal van Haaren ondertekenen de statuten
Martijn Nieuwenhuisen en Chantal van Haaren ondertekenen de statuten VGPL

Vereniging GZ-psychologen en psychotherapeuten Lekstroom opgericht

Zorg

HOUTEN Op maandag 28 oktober 2019 is de oprichting van de Vereniging GZ-Psychologen en Psychotherapeuten (VGPL) een feit. Onder toeziend oog van notaris Van de Sandt van notariskantoor de Boer en Verouden te Houten werd de vereniging officieel opgericht. Chantal van Haaren (Nieuwegein) en Martijn Nieuwenhuisen (Houten) ondertekenen de statuten.

De vereniging heeft als doel de mentale gezondheid in de gemeenten en wijken in de regio Lekstroom te verbeteren, vanuit de samenwerking met eerstelijnspartners zoals de huisarts, fysiotherapeut en diëtist, maar ook met grotere zorginstanties in de GGZ. De kwaliteit van leven van de inwoners is het doel. Door de samenwerking wordt mogelijk de wachtlijstproblematiek vermindert. Ook ontstaan meer mogelijkheden voor effectieve groepsgewijze behandeling van bijvoorbeeld angst, piekeren, relatieproblematiek of het leren omgaan met wisselende emoties. Door dit regionaal te verbinden kan er optimaal worden geprofiteerd van elkaars kennis en kunde.

Uiteindelijk is het doel dat de samenwerking van psychologen in de regio meerwaarde heeft voor de kwaliteit van leven van de burgers in de regio Lekstroom.

Tot de regio behoren de gemeente Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Vijfherenlanden.

advertentie
advertentie