V.l.n.r. Geert Caniels, Sonja en Michel van Dommelen en Koen van Rossum bakker bij Michel de Echte Bakker
V.l.n.r. Geert Caniels, Sonja en Michel van Dommelen en Koen van Rossum bakker bij Michel de Echte Bakker Irene van Valen

Echte Bakker Michel uit Houten bij Nederlandse top oliebollenbakkers

14 december 2021 om 14:39 Zakelijk

HOUTEN Uit de oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde bereikte Michel de Echte Bakker aan de Odijkseweg de derde plek van Nederland. Daarnaast kwamen zij er als beste uit in de provincie Utrecht. Het is daarom dat het Echte Bakkersgilde dinsdag 14 december een beker uitreikte aan Michel en Sonja van Dommelen, eigenaars van de Echte Bakker.

,,Het echte bakkersgilde bestaat uit 142 bakkers die samen 330 winkels hebben”, zei Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde. ,,Bakkers doen mee om beter te worden, al is het uiteindelijk voor de klant.” Nadat de bloemen en beker werden overhandigd, zei Echte Bakker Michel: ,,Het was een uitdaging ertussen te komen. Nu we derde zijn geworden, is het de uitdaging ertussen te blijven.” 

Daarbij nam hij zich voor om voor volgend jaar werk te maken van de vulling, waar ze afgelopen jaar het recept aanpasten. ,,Wij kregen altijd vijf sterren, maar bereikten nu voor het eerst de top drie. Daarvoor leverden we een product ter beoordeling. Een voorbeeld van zo’n beoordeling kan zijn dat je product vet oogt. Dan is het aan de bakkers om op dat punt te verbeteren.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie