Makelaar Jurriaan Romijn
Makelaar Jurriaan Romijn Karin Tim-Mijland

Romijn Makelaardij één jaar

1 juli 2021 om 19:00 Zakelijk

HOUTEN Romijn Makelaardij bestaat deze maand één jaar. Makelaar Jurriaan Romijn heeft ondanks de oververhitte huizenmarkt al tientallen mensen blij kunnen maken met een nieuwe woning. Hij heeft bewust voor een eenmansbedrijf gekozen om zijn niveau van dienstverlening zo hoog mogelijk te houden. Hij staat bekend om zijn persoonlijke dienstverlening. Duurzaamheid speelt een grote rol in zijn werk en leven. Hij is ambassadeur van Impact Houten. Dit samenwerkingsverband heeft een projectbureau dat ondernemers adviseert en begeleidt bij verduurzaming.

door Karin Tim-Mijland

Het afgelopen jaar breidde deze makelaar actief zijn netwerk uit. Jurriaan bracht in Houten persoonlijk flyers rond. Dit leverde hem naamsbekendheid op en leuke gesprekken met mensen op straat. Bovendien leerde hij zo de gemeente goed kennen. Ook bouwde hij contact op met alle collega-makelaars en zorgt ervoor dat dit zo goed mogelijk verloopt. Jurriaan: ,,Alle partijen hebben er baat bij als de onderlinge verhoudingen goed zijn.” Inmiddels heeft hij veel klanten door mond-op mondreclame. Vaak vertellen zij hem dat ze zijn persoonlijke manier van werken op prijs stellen. Klanten kunnen ook buiten kantoortijden met hem communiceren. ,,Ze krijgen altijd antwoord van de makelaar. Ik weet precies wat er speelt.”

BEZICHTIGINGEN Voor een woningbezichtiging neemt hij ruim de tijd. ,,Ik geef tijd en ruimte om mensen vriendelijk te woord te staan en hun vragen te beantwoorden.” Jurriaan denkt actief mee met de kijker. ,,Ik probeer mee te denken met de kijkers, waar ligt hun behoefte? Iedereen krijgt dezelfde basisinformatie, maar ik pas mijn begeleiding aan aan de behoefte van de klant.” Hij legt de nadruk op eerlijke informatie. ,,Ik ben volledig eerlijk over een huis zowel in de foto’s, als in de meetrapportage, als in de presentatie.” Hij wil bijvoorbeeld niet dat er een groothoeklens wordt gebruikt om een kamer groter te doen lijken op de foto. ,,Ik beloof geen gouden bergen, ik heb liever dat het onder aan de streep meevalt in plaats van dat het tegenvalt.” Over de tarieven die hij rekent is hij open. ,,Iedereen betaalt hetzelfde tarief.”

DUURZAAMHEID Tijdens een rondleiding geeft Jurriaan tips voor verduurzaming. Zijn kleding en promotiemateriaal zijn van duurzame materialen gemaakt en hij gebruikt een elektrische fiets of auto. Bovendien kiest hij voor zakenpartners die ook zoveel mogelijk duurzaam werken. ,,Ik vind het belangrijk dat mijn bedrijf op alle aspecten duurzaamheid uitstraalt.”

Jurriaan zit vol plannen voor de toekomst. Hij wil een opleiding doen voor energie-adviseur zodat hij ook energie labels mag verstrekken. Als ambassadeur van IMPACT wil hij nog actiever bijdragen aan verduurzaming bij ondernemers en de Gemeente Houten. Ook gaat hij op zoek naar een duurzame kantooromgeving voor zijn makelaardij.

Romijn Makelaardij, www.romijnmakelaardij.nl Standerdmolen 10 Houten: T: 030-2270737

advertentie
advertentie