mondhygiënist Gabriëlle Beens
mondhygiënist Gabriëlle Beens Beens

Nieuwe mond- hygiënisten praktijk: Meesters in mondzorg

22 april 2021 om 12:40 Zakelijk

HOUTEN Meesters in Mondzorg is een nieuwe praktijk van mondhygiënist Gabriëlle Beens. In haar praktijk staan tijdens een behandeling wetenschappelijk onderbouwde advisering, beleving en gemak centraal. Ze behandelt ook mensen met tandartsangst. Gabriëlle voltooide de hbo-opleiding Mondzorgkunde en heeft 21 jaar ervaring in tandheelkunde, waarvan de laatste 11 jaar als mondhygiënist. Ook is ze docent bij de opleiding Mondzorgkunde in Utrecht.


door Karin Tim-Mijland

Gabriëlle vertelt dat mondhygiënisten experts zijn in tandvlees en dat 97% van de mensen te maken krijgt met een tandvleesontsteking. Een goede gezondheid van de mond is belangrijk. ,,Medische aandoeningen en medicijngebruik kunnen in relatie staan tot mondgezondheid”, zegt Gabriëlle.

Gabriëlle ziet regelmatig mensen met angst voor een mondbehandeling. ,,Mensen zijn vaak bang om te komen nadat ze verhalen hebben gehoord over pijnlijke behandelingen. Maar vaak gaan ze na een behandeling bij mij weg met de opmerking: ‘Is dit alles?’ Ik heb een systeem waarbij ik zoveel mogelijk pijnloos kan werken en wittere tanden ontstaan. Hoewel ik niet kan garanderen dat het altijd pijnloos is.”

MONDVERZORGING Een behandeling bij de mondhygiënist is tegenwoordig anders. ,,Het is al lang niet meer alleen tandsteen krabben. Het is met iemand samenwerken naar een gezonde mond.” Daarbij legt ze ook uit hoe iemand het beste kan poetsen, tussen de tanden kan reinigen en met welke producten. Dit advies is voor iedereen anders. ,,Elke mond is anders.” Pappen en nathouden is niets voor Gabriëlle. ,,Ik houd van de directe aanpak. Ook in mijn communicatie naar de cliënt, maar het komt vanuit een goed hart.”

Voor het gemak kunnen cliënten bij haar de juiste mondverzorgingsproducten zoals tandenstokers, ragers of opzetborstels kopen. Ook kunnen ze een abonnement afsluiten waarbij zij deze regelmatig toestuurt.

KINDEREN Ook kinderen zijn welkom in haar praktijk. Zodra de eerste tandjes doorkomen, kunnen ze met een ouder/verzorger meekomen. ,,Zo leert een kind dat het normaal is dat iemand in zijn mond kijkt.” Ze geeft ook een unieke online-training waarin ze ouders vertelt over mondverzorging bij hun kind.

WITTERE TANDEN Ook heeft ze een boek geschreven waarin ze tips geeft om gemakkelijk zelf wittere tanden te krijgen. ,,Want op internet staan tips voor wittere tanden, maar die kunnen schadelijk zijn voor het glazuur.” Het boek is verkrijgbaar via haar site.

Gabriëlle werkt coronaproof. ,,De ventilatie in het gebouw is uitstekend en ik ben opgeleid voor infectiepreventie.” Een doorverwijzing voor een consult bij een mondhygiënist is niet nodig.

Voor nieuwe cliënten is de eerste intake gratis. Daarbij onderzoekt ze de conditie van de mond om te bepalen welke behandelingen nodig zijn en geeft ze een kostenplaatje.

Een afspraak maken? Dit kan via de site of telefonisch. Meesters in mondzorg, Medisch Centrum Leebrug, Sandelhout 1 in Houten www.frissegezondemond.nl T: 06-25 10 25 63

advertentie
advertentie