Duncan Laurence ontvangt eerste Eurovisie Songfestival-sieraad
Duncan Laurence ontvangt eerste Eurovisie Songfestival-sieraad Knoinklijke Nederlandse Munt

Duncan Laurence ontvangt eerste Eurovisie Songfestival-sieraad

8 april 2021 om 12:22 Zakelijk

HOUTEN De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) heeft vandaag het eerste officiële Eurovisie Songfestival-sieraad overhandigd aan huidig winnaar Duncan Laurence. De 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op 18, 20 en 22 mei in Rotterdam Ahoy. De sieraden zijn per direct te verkrijgen.

Vorig jaar heeft de Koninklijke Nederlandse Munt ter ere van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival een speciale uitgifte met een innovatief ontwerp gepresenteerd. Het bijzondere ontwerp wordt dit jaar uitgebracht in de vorm van een hanger aan een ketting.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Duncan Laurence, die in 2019 het Eurovisie Songfestival won met het nummer ‘Arcade’. Traditiegetrouw wordt de wedstrijd het jaar erop georganiseerd in het land van de voormalig winnaar en zou het in afgelopen jaar dus in Nederland plaatsvinden. Vanwege de gevolgen van de coronacrisis moest het feest worden uitgesteld, maar dit jaar zal het grootste tv-programma eindelijk weer terugkeren op de buis. Het Eurovisie Songfestival wordt uitgezonden vanuit Rotterdam Ahoy, onder het motto ‘Make It Happen’.

(tekst loop door onder de video)


INGENIEUS ONTWERP Het ontwerp van de hanger bevat alle winnende nummers van het Eurovisie Songfestival tot nu toe. Deze nummers zijn in één mix samengebracht door muziekproducent Eric van Tijn. Met behulp van een unieke installatie, ontworpen door Juan Sanchez-Castano (ontwerper van de KNM), werd de mix afgespeeld via een speaker met daarop een ronde bak water uit de Rotterdamse Maas. De golven die deze mix teweegbracht in het water, werden via een 3D-model omgezet naar een fysiek product. Het bijzondere reliëf omvat zo de gehele geschiedenis van het Eurovisie Songfestival. Op de video ziet u hoe het ontwerp tot stand is gekomen.

HET SIERAAD Het officiële Eurovisie Songfestival-sieraad is tot stand gekomen door een exclusieve samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Munt en het Eurovisie Songfestival. De voorzijde van de hanger toont het waterreliëf. Op de keerzijde staat eveneens het waterreliëf en het logo van het Eurovisie Songfestival. Het sieraad hangt aan een collier en is verkrijgbaar in twee varianten: in het zilver en zilver verguld. De sieraden zijn unieke verzamelitems van hoge kwaliteit en in streng gelimiteerde oplagen verkrijgbaar. De sieraden zijn verkrijgbaar via www.knm.nl/songfestival

KONINKLIJKE MUNT Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie. Het bedrijf is sinds 2020 gevestigd in ‘The Dutch Vault’ in Houten.

advertentie
advertentie