Brouwerij Hommeles is een nieuwe actie gestart om de horeca te ondersteunen. AH Oude Dorp doet ook mee.
Brouwerij Hommeles is een nieuwe actie gestart om de horeca te ondersteunen. AH Oude Dorp doet ook mee. Brouwerij Hommeles

Brouwerij Hommeles helpt ondernemers

8 maart 2021 om 18:19 Zakelijk

HOUTEN Brouwerij Hommeles is een actie gestart om de horeca in de Kromme Rijnstreek te ondersteunen. Hij kreeg twintig partijen bij elkaar voor zijn actie. Winkeliers uit de hele regio, van Werkhoven tot Houten, van Wijk bij Duurstede tot Bunnik, gaan Hommeles bier verkopen, per vier flesjes verpakt. Bij elk 4-pak zit een waardebon voor een gratis biertje bij een horecagelegenheid in de streek.

door Agnes Corbeij

De horecagelegenheden krijgen het bier gratis van Hommeles. Jos Eberson, van de brouwerij: ,,De horeca krijgt het bier gratis. Ze krijgen twee biertjes gratis, een wordt opgehaald met de waardebon, de ander mogen ze zelf verkopen. Op deze manier hoop ik winst van de winkeliers door te schuiven naar de horeca, die het hard nodig heeft straks, als het weer kan.”

Deze week brengt Eberson zijn bier rond. ,,Het is voor mij ook belangrijk dat de horeca in de streek overeind blijft, want daar verkopen wij ons bier. Door de winkeliers erbij te betrekken, is het een win-win-win situatie.” Maandag bezorgde Eberson de eerste 17 dozen bij de Albert Heijn op het Oude Dorp in Houten.

Inmiddels zijn er 300 waardebonnen besteld door winkeliers, aldus Eberson. En hij kan nog wel even door. In de eerste lockdown bleef Hommeles met veel fusten bier zitten. ,,Er stonden bijvoorbeeld 150 fusten klaar voor Koningsdag. Die kon ik niet meer kwijt. Een deel is ingeblikt, een ander is verkocht bij de Drive-Thru op Fort Everdingen, maar een flinke hoeveelheid heb ik weg moeten gooien.” Voor dit seizoen heeft Hommeles geen fusten gevuld, maar alles in flessen gedaan.

De actie is een van de vele van de brouwerij, sinds het uitbreken van de pandemie. ,,Je kunt wel stil in een hoekje gaan zitten tot het over is, maar daar schieten we niks mee op. Zo heeft iedereen er iets aan.” Brouwerij Hommeles betreft op 1 april zijn nieuwe werkplek, een kantoor in het poortgebouw en de opslag in gebouw H van Fort Honswijk, de voormalige Kruit- en Projectielenopslag.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie