Marieke van der Zeyst
Marieke van der Zeyst Huid- en Oedeemtherapie

Hoe krijg ik weer een stralende huid?

9 december 2020 om 12:35 Zakelijk

In onze praktijk krijgen we de laatste tijd opvallend vaak de vraag van cliënten wat er aan een vale en vermoeide huid te doen is. ‘Ik verzorg mijn huid goed, maar mijn huid ziet er zo grauw en vlekkerig uit. Hoe krijg ik weer een frisse uitstraling? Ik heb al zoveel (dure) crèmes geprobeerd. Maar niet met botox of fillers hoor, dat is niks voor mij.’

Misschien heeft het te maken met de huidige tijd waar we in leven. Of omdat het zomerse kleurtje is verdwenen en de gevolgen van uv-straling zichtbaar worden.

Een grauwe of vale huid ontstaat vaak door een combinatie van stress, vermoeidheid, een minder gezonde manier van leven, zongedrag, medicijngebruik en/of verkeerde huidverzorging. Zeker in deze periode kan je levensstijl anders zijn dan je gewend bent. En dat heeft zijn weerslag op je huid. Je huid heeft dan behoefte aan andere verzorging.

Je kunt allerlei behandelingen ondergaan die je huid verbeteren, maar hierbij is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de conditie van je huid én de oorzaak voor het ontstaan van je grauwe of vale huid. Dat kan bijvoorbeeld komen door een slechte doorbloeding van de huid, verdikking van de bovenste huidlaag, droogterimpeltjes of door de aanwezigheid van (ouderdoms)pigmentvlekjes.

COSMETISCH OF PARAMEDISCH? In de cosmetische industrie worden veel (dure) crèmes en behandelingen aangeboden die van alles beloven, maar niet zijn gebaseerd op degelijk onderzoek naar de werkzaamheid van de stoffen of behandeling. En dat kan misleidend zijn. Voor je het weet ben je een hoop geld kwijt zonder dat je echt resultaat ziet. Er is namelijk wel degelijk iets te doen aan huidverbetering, als er maar gebruik wordt gemaakt van effectieve behandelmethoden (paramedisch).

Zo zijn er bepaalde (natuurlijke) zuren zoals glycolzuur die de bovenste huidlaag verbeteren, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. Of een fractionele laser die de oppervlakkige huidstructuur herstelt op basis van thermische werking. En er zijn dermatologisch gebaseerde methoden om (ouderdoms)pigmentvlekjes veilig te verwijderen met een mooi resultaat.

Ook op het gebied van huidverzorging zijn er producten die wel degelijk iets doen voor de huid. Crèmes met bijvoorbeeld anti-oxidanten zoals vitamine C. Of met een huidherstellende stof als niacinamide (vitamine B3). Het is wel belangrijk de stof te gebruiken die past bij je huidklacht en huidtype.

Als je erover denkt om je huid te verbeteren op een professionele en effectieve manier, onderzoek dan goed welk wetenschappelijk bewijs eraan ten grondslag ligt.

Wil je hier meer over weten? Kom vrijblijvend op intakegesprek, meld je aan via de website: www.jouwhuidtherapeut.nl. Je bent welkom!

Huid- en Oedeemtherapie Houten
Gevestigd in de poli van het St. Antonius Houten
088 - 320 3653

advertentie
advertentie