In Bunnik kwamen er veel nieuwe inwoners bij.
In Bunnik kwamen er veel nieuwe inwoners bij. Marianne Speckmann

Alle Utrechtse plaatsen zien inwonertal stijgen, Bunnik met Woudenberg aan kop

4 januari 2023 om 15:30 Wonen

UTRECHT Het aantal inwoners van onze provincie is afgelopen jaar gestegen. In Woudenberg en Bunnik kwamen er relatief het meeste mensen bij. De bevolking groeit vooral door het hoge aantal migranten.

Tussen januari en december 2022 groeide het inwonertal van de provincie Utrecht met 17.282 mensen naar 1.387.155, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Woudenberg kent met 3,3 procent de grootste stijging. In totaal kreeg de gemeente er 453 inwoners bij. In Bunnik bedroeg de stijging 2,7 procent.

Alle Utrechtse gemeentes zagen afgelopen jaar hun inwoneraantal stijgen. Die stijging is relatief het kleinst in IJsselstein en Wijk bij Duurstede (0,3 procent). De gemeente Utrecht kreeg er ruim 6000 inwoners bij, wat neerkomt op 1,7 procent. Amersfoort stijgt met 1,3 procent.

LANDELIJK De totale Nederlandse bevolking is met bijna 227.000 inwoners gegroeid tot ruim 17,8 miljoen. Ruim een kwart van de immigranten die naar Nederland zijn gekomen zijn afkomstig uit Oekraïne. Verder is opvallend dat voor het eerst sinds het jaar 1900 meer mensen zijn overleden dan er zijn geboren.

Verder valt op aan de CBS-cijfers dat Renswoude van alle Nederlandse gemeentes relatief de meeste Oekraïners opvangt; meer dan 20 per duizend inwoners. Daarmee staat de kleine gemeente net boven het Limburgse Gennep en het Groningse Pekela.

(Bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie