Afbeelding
Claudia Verbree

Rolpaden in winkelcentrum Castellum in Houten worden in 2024 vervangen

27 november 2023 om 09:06 Winkels Tips van de redactie

HOUTEN Het onderhoud aan de rolpaden in winkelcentrum Castellum is net achter de rug, maar één van de rolpaden werkt nog steeds niet naar behoren. Afgelopen weken werden een aantal onderdelen vervangen. ,,De rolpaden lopen geregeld vast doordat de supermarkten te veel karren tegelijkertijd op de rolpaden plaatsen”, stelt de ter plaatse aanwezige monteur die niet met naam genoemd wil worden. ,,Het maximale aantal is zeven tegelijk.”

Nienke Abid is woordvoerder van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer, eigenaar van het winkelcentrum. ,,We zijn op de hoogte van de situatie met de rolpaden. Op dit moment worden de kettingen vervangen zodat de roltrappen weer zo snel mogelijk kunnen worden gebruikt. Daarnaast worden de roltrappen volgend jaar in zijn geheel vervangen.”

Abid is het met de onderhoudsmonteur eens over de belasting van de rolpaden: ,,Voor de rolpaden geldt een maximale belasting met betrekking tot het verplaatsen van de winkelwagentjes. Hiervan zijn de winkeliers op de hoogte.”

STOPKNOP

Medewerkers van Albert Heijn Castellum beamen op de hoogte te zijn van de gemaakte afspraken. ,,We zien echter ook dat er vaak onnodig op de stopknop wordt gedrukt. Als wijze van grap.” Adid is hiermee bekend: ,,Van het feit dat de noodknop vaker dan nodig wordt ingedrukt zijn wij ook op de hoogte. Deze knop moet op iedere roltrap aanwezig zijn (veiligheidsvoorschriften), en voldoet daarmee aan de gestelde eisen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat dit een vervelende situatie is voor zowel winkeliers als bezoekers, die we zo snel mogelijk proberen op te lossen.”

Je kunt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden spreken afgelopen dagen. De ticketmachine van de parkeergarage deed niet. Dat betekent dat je geen kaartje krijgt en dus ook geen gebruik kunt maken van de lift in het winkelcentrum. Zowel Albert Heijn als Hoogvliet beschikken over een sleutel om de rolpaden weer aan te kunnen zetten, maar niet over een pas voor de lift.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie