Klanten van de Hoogvliet kunnen fairtrade producten doneren aan de Voedselbank
Klanten van de Hoogvliet kunnen fairtrade producten doneren aan de Voedselbank Hoogvliet

Fairtrade actie voor Voedselbank bij Hoogvliet Houten

24 oktober 2023 om 10:12 Winkels

HOUTEN De Fairtrade werkgroep Houten en Wereldwinkel Houten voeren actie voor de Voedselbank Houten tijdens de landelijke Fairtrade week van 28 oktober tot 5 november. De werkgroep voert de actie samen met supermarkt Hoogvliet in Castellum op zaterdag 28 oktober. Klanten van de Hoogvliet kunnen op die dag fairtrade producten doneren aan de Voedselbank. De Wereldwinkel voert de hele week actie en biedt fairtrade producten aan, die aan de Voedselbank gedoneerd kunnen worden.

De Fairtrade producten zijn in de winkel duidelijk zichtbaar uitgesteld en herkenbaar aan het Fairtrade logo. De Voedselbank heeft vooral behoefte aan fairtrade koffie, thee, chocolade en broodbeleg. Fairtrade producten zijn niet persé duurder dan andere producten. Veel producten van het huismerk van Hoogvliet – Gwoon - zijn ook fairtrade. Bijvoorbeeld Gwoon koffie, thee, chocolade repen en hagelslag.

FAIRTRADE WEEK 

In de Fairtrade week vraagt de Fairtrade werkgroep Houten extra aandacht voor fairtrade producten: ,,Deze zijn op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Hiermee zorgen we ervoor dat boeren en kleine producenten een fatsoenlijk inkomen kunnen verdienen en het milieu niet verder wordt belast. We werken zo aan een betere toekomst voor veel mensen met een marginaal bestaan.

Met deze speciale actie helpen we niet alleen arme boeren en producenten in ontwikkelingslanden, maar ook mensen in Houten die het moeilijk hebben en steun nodig hebben van de Voedselbank.”

advertentie
advertentie