In coronatijd startte Eva en Els Molengraaf met Studio LEEV
In coronatijd startte Eva en Els Molengraaf met Studio LEEV Studio LEEV

Geven is leuker dan krijgen

2 december 2020 om 13:07 Winkels

HOUTEN Houten is sinds november een unieke giftshop rijker. Bij LEEV kun je terecht voor handmade producten, artikelen met een verhaal, babykleding, kids- en interieur items. Een deel hiervan is zelf ontworpen en gemaakt van zowel oude als nieuwe materialen. Een creatief en duurzaam concept met veel enthousiasme opgezet door Els (52) en Eva (25). Moeder en dochter.

LEEV is het initiatief van Els en Eva Molengraaf. Beiden werken als ZZP-er in de eventbranche. Ten tijde van corona kwam dit voor een deel stil te liggen, maar ‘bij de pakken neerzitten’ komt niet voor in het woordenboek van Els en Eva. Els kwam snel in actie met vrijwilligerswerk en maakte leuke presentjes voor ouderen. Hier kreeg ze weer zoveel energie van, waardoor het idee van LEEV ontstond Zo ontstond Studio LEEV met als thema ‘Cadeaus voor jou van mij’. Uniek om te krijgen en nog leuker om te geven. Een positief project naast hun eventwerkzaamheden.

De naam LEEV bestaat uit een mix van de letters van de namen Els en Eva. En staat synoniem voor ‘leef’. Geniet van al het mooie wat het leven te bieden heeft.

HANDGEMAAKT ,,Ik droomde al vanaf mijn15e jaar van mijn eigen ruimte met zelfgemaakte producten en de mogelijkheid om creatieve workshops te geven”, vertelt Els. Het ‘zelf creëren’ is haar met de paplepel ingegoten. ,,Mijn vader maakte zelf als hobby meubels & speelgoed van hout. Samen met hem maak ik nu leuke houten producten, zoals unieke borrelplanken en kaarsenstandaards. Eva maakt in deze tijd van oude meubels weer een hip item voor in haar interieur.”

SAMEN LEEV staat voor samen. Eva: ,,Je hebt elkaar nodig. Zeker in deze tijd. Iedereen snakt weer naar sociale interactie.” In de showroom van LEEV staan daarom ook producten van andere ondernemers met eenzelfde positieve mindset. Zo kun je handgemaakte sieraden kopen. Gemaakt van vintage kralen, maar met een moderne twist. ,,Op deze manier kunnen we elkaar als ondernemers steunen”, aldus Eva. In de toekomst willen Els en Eva workshops organiseren zodra dit weer mogelijk is.

POSITIEF Het opzetten van Studio LEEV heeft niet alleen Eva en Els veel positiefs gebracht, maar ook hun omgeving. De ouders van Els zijn net zo enthousiast over het concept. Waar haar moeder ook ideeën opdoet voor nieuwe producten, heeft haar vader samen met Els al verschillende houten items van gebruikt hout gemaakt. ,,Duurzaamheid is een belangrijk thema. Niet alleen gebruikt hout, maar we verkopen bijvoorbeeld organic babykleertjes en bamboe producten. De lockdown was ook door andere redenen voor mijn ouders een pittige tijd, maar we zien ze weer helemaal opleven door actief mee te denken en werken aan LEEV.”

SHOWROOM De producten van LEEV zijn online verkrijgbaar op studio-leev.nl en worden in Houten op de fiets door hen zelf bezorgd. Daarnaast kun je in de showroom aan de Burgemeester Wallerweg 14 in Houten de producten bekijken en kopen. De showroom is iedere woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 9.30 tot 17.30 uur. Wil je buiten deze tijden shoppen? Geen probleem, want je kunt op afspraak winkelen. Neem contact op via mail, Whatsapp, Facebook of Instagram (@studio_leev)

advertentie
advertentie