Afbeelding
Han Giskes

Ook Shoeby in Houten blijft open, faillissement is voorlopig van de baan

8 februari 2024 om 17:40 Winkels

HOUTEN Winkelketen Shoeby heeft een faillissement afgewend, door een regeling te treffen met de schuldeisers. Dat maakt het bedrijf in een persbericht bekend. De kledingwinkelketen leek op een faillissement af te stevenen, doordat de kosten hoger waren dan de opbrengsten, maar vooralsnog kan het bedrijf door. Shoeby heeft in totaal 220 winkels en een webwinkel. 

Shoeby is een familiebedrijf van de familie Van Deursen. De eerste winkel opende in 1981 in Den Bosch. Toen werd de keten gerund door John en Mieke van Deursen. Sinds een paar jaar staan zoon Mitch en dochter Jill aan het roer.  

De winkelketen zegt deze kans aan te grijpen om te gaan herstructureren. Of dit betekent dat er op termijn alsnog winkel gesloten worden, is niet bekend. Vooralsnog blijft de winkel in winkelcentrum Het Rond, vlakbij de Albert Heijn, tegenover Hans Anders, in elk geval gewoon open. Mocht Shoeby uiteindelijk toch failliet gaan, betekent dat nog niet per definitie dat de winkel in Houten sluit. Kort geleden ging Handyman failliet, maar het filiaal in Houten blijft bijvoorbeeld gewoon open.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie