1e WDS auto Houten Noord
1e WDS auto Houten Noord WeDriveSolar

Eerste elektrische deelauto in Houten-Noord

Verkeer en vervoer Deel je nieuws

Naar aanleiding van een bewonersinitiatief vond op 24 november een lezing plaats waarin oprichter Robin Berg de visie achter We Drive Solar toelichtte. Elektrische deelauto’s zorgen niet alleen voor goedkope toegang tot duurzame mobiliteit, maar dienen in de toekomst ook als batterij voor lokale opslag en teruglevering van duurzame energie aan de wijk.

Vanwege het enthousiasme van de bewoners plaatste We Drive Solar dezelfde week al de eerste elektrische deelauto in Houten-Noord (Paardenhoeve). In Houten-Zuid zijn al langere tijd drie deelauto’s van We Drive Solar beschikbaar. Bij voldoende interesse zullen er meer auto’s volgen.

Tijdens de lezing gaf WDS-klant Richard v.d. Werken inzicht in de kosten en werd het ook duidelijk dat een abonnement veel goedkoper kan zijn dan uw eigen (tweede) auto. Daarbij bespaart u vooral op de vaste kosten zoals afschrijving, onderhoud, verzekering en belasting. Er zijn verschillende abonnementen vanaf 89 euro per maand en 0,20 cent per kilometer (zie www.wedrivesolar.nl ).
Uw eigen autokosten kunt u uitrekenen op www.anwb.nl/autokosten

En hoe stem je dat autodelen dan af met elkaar? Richard vergeleek het met een hotelkamer: die boek je gewoon en daarbij hoef je ook niks af te stemmen met de vorige en volgende gebruiker. Ook heb je geen zorgen over onderhoud en reparaties. Autodelen is dus eenvoudig en duurzaam.
Wie ook geld wil besparen, elektrisch rijden én de batterij van die auto nuttig wil inzetten voor duurzame energie in de wijk, kan zich makkelijk aanmelden via www.wedrivesolar.nl
Hoe meer aanmeldingen, hoe meer auto’s er beschikbaar komen

advertentie