Peuters leggen een parcours af
Peuters leggen een parcours af Provincie Utrecht

Peuters uit Houten jongleren in het verkeer

14 oktober 2019 om 11:18 Verkeer en vervoer

Het programma Jongleren in het verkeer maakt deel uit van het verkeerseducatieprogramma van de provincie Utrecht. Inmiddels doen er meer dan 300 kinderdagverblijven en peuterspeelzalen mee in de gehele provincie Utrecht.

HOUTEN Op kinderdagverblijf Grasrijk in Houten werd op donderdagmiddag 10 oktober een start gemaakt met het programma Jongleren in het verkeer. Gedeputeerde Arne Schaddelee en wethouder Jana Smith-Visser begeleidden de peuters in het afleggen van een verkeersparcours.

DRIE WEKEN JONGLEREN Jongleren in het verkeer is een educatief verkeersprogramma van drie weken dat gericht is op kinderen van 0 tot 6 jaar én hun ouders of verzorgers. Het programma bevat een informatiebijeenkomst voor de ouders/verzorgers en diverse activiteiten voor de kinderen. Voor de kinderen heeft de provincie Utrecht een kist met spelmateriaal ontwikkeld met poppen, verkeersborden, houten puzzelstukken om wegen te maken, miniatuur autootjes, een verkeerslicht, voorleesboeken en politieverkleedkleren. Hiermee leren de kinderen spelenderwijs hoe ze zich in het verkeer horen te gedragen.

JONG GELEERD IS OUD GEDAAN Onder het motto 'Jong geleerd is oud gedaan' krijgt verkeerseducatie ook een plek op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Daarnaast maakt het programma Jongleren in het verkeer ouders en verzorgers bewust van hun rol als verkeersopvoeder. Zij kunnen hun jonge kinderen een stevige basis meegeven door onderweg regelmatig te praten over wat er gebeurt op straat en door zelf het goede voorbeeld te geven. De provincie Utrecht heeft het programma ontwikkeld en financiert de uitvoering.

Kijk voor meer informatie over het programma op www.jonglereninhetverkeer.nl

Verkeersles voor peuters
advertentie
advertentie