Richard Roest
Richard Roest De Lichtboog

Nieuwe 7-delige videoserie Houten Licht op

21 februari 2021 om 11:03 Religie

HOUTEN ,,Wie is het wachten niet zat? Kijk je ook uit naar licht aan het einde van de tunnel? En hoe ga je om met verdeeldheid en angst? Het paasverhaal van 2000 jaar geleden kent behoorlijk veel overeenkomsten met nu. Het is het verhaal over lijden, opoffering maar ook het verhaal waar het Licht wint van die dikke duisternis.” De Lichtboog in Houten maakte een bijzondere 7-delige serie op weg naar Pasen die vanaf zondag 21 februari te zien is via hun YouTube kanaal. Zeven laatste woorden van Jezus, wat hebben die vandaag te zeggen?

In deze bijzondere 7-delige serie komen diverse sprekers uit Houten aan het woord zoals Richard Roest, Corjan Matsinger en Minella van Bergeijk. Er prachtige muziek en persoonlijke verhalen van inwoners uit Houten. Hoe is deze tijd voor hen en wat zijn de overeenkomsten met dat bijzondere verhaal van 2000 jaar geleden?

HET VERHAAL VAN PASEN Op Paaszondag staat Jezus op uit de dood. Het drama van het sterven van Jezus, en wat er in de dagen daarvoor gebeurde gaat allemaal heel snel. Het laatste avondmaal op donderdag en de kruisiging van Jezus op vrijdag zijn belangrijke schakels in het verhaal op weg naar Pasen. Het lijkt afgelopen te zijn met Jezus en dan blijkt het onmogelijke toch waar te zijn. De liefde heeft gewonnen.

De thema’s die voorbij komen in het verhaal van Pasen staan centraal in deze bijzondere 7-delige videoserie. Een indrukwekkend verhaal over vriendschap, verraad en lijden maar ook verwinning. Mis het niet!

Vanaf 21 februari is zeven zondagen lang de serie ‘Houten Licht op’ te zien via het YouTube kanaal van De Lichtboog. https://www.youtube.com/c/DeLichtboogNGKHouten

 

advertentie
advertentie