Piet van Midden
Piet van Midden PGH

Hoe leuk is de bijbel, over humor in een bijbeltekst

6 oktober 2019 om 09:48 Religie

HOUTEN De meeste mensen kunnen er de humor niet van inzien. En aan de manier van (voor)lezen is dat duidelijk te merken. Dit moet een boek met een loden gewicht zijn…
Ook hier geldt dat onbekend onbemind is. De verhalen over Abraham, Isaak en Jakob zitten vol humor en ironie. Het evangelie van Lucas begint met een humoristische engel. Om zoiets te herkennen moet je de tekst wel op de huid zitten. Misschien moet je ook op een andere manier gaan bijbellezen.
Op donderdagavond 10 oktober leest men een aantal verhalen waar je echt van in de lach schiet. Volgens de Psalm 2 schiet ook God in de lach en steekt hij de gek met mensen die zichzelf erg belangrijk vinden. 
De avond wordt verzorgd door Piet van Midden, docent Hebreeuws voor LUCE, het centrum voor religieuze communicatie van de Universiteit van Tilburg. Hij schreef o.a. 'De Groeibijbel', een bijbel voor tieners en verder voor iedereen die nog aan de Bijbeltekst groeien wil. Verder is hij voorzitter van het OJEC, het overlegorgaan van joden en christenen, een inspirerende taak die je niet zonder gevoel voor humor moet willen volbrengen.

De avond wordt gehouden op donderdag 10 oktober in de Ontmoetingsruimte van de Opstandingskerk, het Kant 1 in Houten. Aanvang 20.00 uur; vooraf is er koffie/thee
Meer informatie: Paul van Dam p.m.vandam@solconmail.nl of 030 6377266

advertentie
advertentie