Kanoroute Langbroek
Kanoroute Langbroek Mewis Breij

Kanoroutenetwerk Kromme Rijnstreek nadert afronding

Recreatie

REGIO Het kanoroutenetwerk is bijna klaar. Deze maand wordt er nog een aanlegsteiger aan de Caspargouwsewetering opgeleverd, vervolgens zal in juni de officiële opening plaatsvinden.

door Kuun Jenniskens

Eind april zijn door de aannemer met vrijwilligers een aantal infopanelen geplaatst voor de kanoroutes over de Kromme Rijn, de Langbroekerwetering en de Caspargouwse wetering. Deze infopanelen staan op locaties waar een kanotocht gestart kan worden en waar horeca en parkeermogelijkheid vlakbij is. In Odijk, Werkhoven, Driebergen, Langbroek, Cothen en Wijk bij Duurstede zijn ze te vinden.

Bij verhuurlocaties en VVV-informatiepunten is een geplastificeerde A5 routefolder verkrijgbaar met toeristische informatie.

Het in maart geplaatste routebord in het centrum van Langbroek naast de brug over de Cothergrift, is met paal en al ontvreemd. Inmiddels is aangifte gedaan van diefstal. Mocht iemand hier meer over weten dan kan deze informatie worden gedeeld met de politie of coördinator van het kanoroutenetwerk Mewis Breij. 

Coördinator Mewis Breij is uitermate tevreden over de samenwerking van overheden, kanoclubs, ondernemers en sponsors. Na ruim vijf jaar kan er veilig en overzichtelijk gebruik worden gemaakt van het kanoroutenetwerk in de Kromme Rijnstreek.

Informatiebord aan het begin van een kanoroute
advertentie