Deelnemers aan het Alliantie Lab
Deelnemers aan het Alliantie Lab VVV Kromme Rijnstreek

Kromme Rijnstreek Alliantie Lab legt mooie verbindingen

9 december 2019 om 11:27 Recreatie

HOUTEN Maandag 2 december organiseerde VVV Kromme Rijnstreek samen met het Streekplatform een bijeenkomst met het onderwerp 'Samen aan de slag met Streekverhalen in het Alliantie Lab'. De uitkomst was een groot aantal samenwerkingen, waaronder 'Vikingpad voor kids', 'Slapen, Eten en Bier drinken', 'Aankondiging Kersentijd' en 'Producten van de Zorgboerderij verkopen via nieuwe kanalen'. De opkomst en het resultaat van het Alliantie Lab is een groot succes.

Het Kromme Rijnstreek Alliantie Lab is een initiatief van VVV Kromme Rijnstreek, Streekplatform O-Gen en de gemeenten Wijk bij Duurstede, Houten en Bunnik. Tijdens het Kromme Rijnstreek Alliantie Lab gingen ondernemers, verenigingen, (cultuur)organisaties en vrijwilligers aan de slag gaan met het matchen van hun vraag en (vooral ook) aanbod in de Kromme Rijnstreek op het gebied van recreatie en toerisme. Een mooi aantal samenwerkingen kwam tot stand op verschillende gebieden. Op deze manier wordt de Kromme Rijnstreek nog aantrekkelijker gemaakt voor inwoners en bezoekers.

De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Dichtbij de stad, en toch ver weg van alle drukte. Het rivierenlandschap van de Kromme Rijn ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Dat zorgt voor een afwisselend landschap met allerlei mogelijkheden voor wandelen, fietsen en kanoën. Onderweg kom je langs de vele fruitboomgaarden van de Kersen- en Fruitteelt waar de Kromme Rijnstreek bekend om is. Op de mooiste plekken in het landschap liggen prachtige Kastelen en landgoederen. Bij sommige kun je een kijkje binnen nemen, of buiten in de mooie tuinen en parken in Engelse landschapsstijl. Ook de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn een bezoek waard. De Kromme Rijn was onderdeel van de Romeinse Limes, de grens van het oude Romeinse Rijk. De Romeinen bouwden hun villa's in het gebied en benutten de vruchtbare grond rond de Kromme Rijn door boomgaarden te starten. Zelfs in die tijd was de streek al 'het buiten van Utrecht'.

Deelnemers aan het Alliantie Lab
advertentie
advertentie