Wouter van den Berg
Wouter van den Berg SGP Houten

Gemeenteraadslid Houten hoog op Tweede Kamerlijst SGP

9 november 2020 om 19:59 Politiek

HOUTEN/DEN HAAG Wouter van de Berg(34) staat op de zesde plaats van de dinsdag gepresenteerde lijst van de SGP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar. Van den Berg (34) is sinds 2015 gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de SGP in Houten. Hij volgde destijds Gijs van Leeuwen op.

Met zijn 34 jaar is Van den Berg de jongste kandidaat binnen de top-10 lijst van de SGP. De SGP heeft momenteel drie zetels in de Tweede Kamer. Binnen de partij is de ambitie om daar een vierde zetel aan toe te voegen. Van den Berg reageerde enthousiast op het bekend worden van de lijst voor de komende Kamerverkiezingen en zijn zesde positie daarop. ,,Mijn eerste reactie was: zo hoog?” Aan het opstellen van de lijst gingen gesprekken met de selectie-adviescommissie vooraf. ,,Die gesprekken verliepen prima. Ik heb goed kunnen aangeven wat ik belangrijk vind. Ik zie mijn plek op de lijst ook als een soort waardering voor de gemeentepolitiek. Daar leer je het politieke handwerk. Eén van mijn ambities is om bij te dragen aan het verkleinen van de kloof die er is tussen politiek en samenleving.

Van den Berg is dankbaar voor de mooie zesde plek. ,,Het is een prachtige lijst geworden en wie weet wat de toekomst ons gaat brengen als de SGP nog eens deel gaat nemen aan een coalitie.” De komende maanden zal Van den Berg druk zijn met campagne voeren. Want de ambitie van de SGP is om te gaan voor een vierde zetel in de Tweede Kamer.

advertentie
advertentie