Kernwoorden Ruimtelijke Koers
Kernwoorden Ruimtelijke Koers Gemeente Houten

Expositie en inloopavonden Ontwerp Ruimtelijke Koers

28 mei 2020 om 09:25 Politiek Ruimtelijke Koers

HOUTEN Het is toch mogelijk een expositie over de plannen rond de Ruimtelijke Koers te bekijken. Omdat de maatregelen rond het coronavirus zijn versoepelt is er van 8 juni tot en met in elk geval 30 juni een expositie over het Ontwerp Ruimtelijke Koers in het gemeentehuis. Onder de naam ‘Prettig wonen voor iedereen’ kunt u op de begane grond van het gemeentehuisde uitgewerkte plannen bekijken. Bovendien organiseert de gemeente op woensdag 10 juni en donderdag 11 juni van 18.00 tot 22.00 uur inloopavonden. Tijdens de inloopavonden zullen bij de expositie inhoudelijk betrokken deskundigen aanwezig zijn. Bezoekers kunnen met hen in gesprek en vragen stellen. Het indienen van een zienswijze op het Ontwerp Ruimtelijke Koers is nog mogelijk tot en met 18 juni. 

De fysieke expositie en de inloopavonden zijn in juni mogelijk doordat het Rijk vanaf 1 juni de maatregelen rondom het coronavirus versoepelt. De expositie en inloopavonden worden uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM gehouden. Daarbij is het belangrijk dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden. De expositie wordt daarom breed opgezet en er worden markeringen aangebracht. Ook worden er steeds maximaal 20 personen tegelijk toegelaten. Belangstellenden moeten zich daarom van te voren aanmelden, zowel voor een bezoek aan de expositie als een van de inloopavonden. Ook mogen mensen uitsluitend komen als zij met vrij grote zekerheid weten dat zij gezond zijn. 

ONLINE EXPOSITIE EN BROCHURE De expositie ‘Prettig wonen voor iedereen’ blijft uiteraard ook online beschikbaar. Deze is te bekijken via www.houten.nl/ruimtelijkekoers. Verder is de expositie beschikbaar in de vorm van een brochure. Deze kunt u vanaf 29 mei afhalen op het gemeentehuis. 

ZIENSWIJZE INDIENEN NOG MOGELIJK TOT EN MET 18 JUNI Het Ontwerp Ruimtelijke Koers is de conceptversie van de definitieve Ruimtelijke Koers. U kunt uw mening en ideeën (zienswijze) nog tot en met 18 juni schriftelijk indienen. Bij voorkeur formuleert u uw zienswijze kort en krachtig. In elk geval voorziet u uw zienswijze van: uw naam, adres en telefoonnummer. Als u namens een organisatie reageert, vermeldt u ook de naam van die organisatie. U kunt uw zienswijze per e-mail sturen aan ruimtelijkekoers@houten.nl of per post aan: Gemeente Houten t.a.v. Ruimtelijke Koers, Postbus 30, 3990 DA Houten 

AANMELDEN IS VERPLICHT Om te zorgen dat iedereen zich bij de expositie en inloopavonden aan de 1,5 meter afstandsregel kan houden, is het noodzakelijk het bezoek te spreiden. Er kunnen steeds maximaal 20 personen tegelijk bij de expositie zijn. Daarom is voor het bezoeken van de expositie en de inloopavonden aanmelden verplicht. Dat is mogelijk vanaf 29 mei en kan via www.houten.nl/ruimtelijkekoers. Binnen de daar gegeven mogelijkheden bepaalt u zelf datum en tijd. Uw bezoek aan de inloopavond kan 40 minuten duren. Komt u er niet uit, dan kunt u ook bellen met de gemeente: (030) 63 92 611. 

KOM ALLEEN ALS U GEZOND BENT!  U bent welkom op de expositie en inloopavonden als u met vrij grote zekerheid weet dat u gezond bent. De gemeente vraagt u om u niet aan te melden en niet te komen als u een van de volgende vragen met ‘ja’ beantwoordt:.

- Heeft u of een van uw gezinsleden/huisgenoten nu corona? 

- Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?

- Bent u in thuisisolatie? 

- Woont u in een verpleegtehuis of in een instelling met mensen met verlaagde weerstand? 

- Heeft u of een van uw gezinsleden/huisgenoten één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38°C)? 

- Voelt u zich niet gezond? 

Lees meer over de nieuwe stedelijke allures en de plannen voor de Ruimtelijke Koers 

advertentie
advertentie