Beatrice van der Poel viert het leven en werk van Jacques Brel.
Beatrice van der Poel viert het leven en werk van Jacques Brel. Jano van Gool

Martijn Koning, Brel en films in Aan de Slinger

15 november 2023 om 16:24 Podiumkunsten

HOUTEN Donderdag 23 november vertelt Martijn Koning in zijn nieuwe theatershow Appeltjes schillen de mensen eens flink de waarheid: over zichzelf. Vaak zeggen we niet wat we van elkaar vinden, want als we dat doen, ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog, hij is zelf een ongemakkelijke situatie.

Beatrice van der Poel viert het leven en werk van Jacques Brel met een uitgebreide theatertournee en met het uitbrengen van een volwaardig album. Zaterdag 25 november staat zij met haar voorstelling Beatrice Zingt Brel in de theaterzaal van Aan de Slinger. “.... afwisselend warm en teder, bruisend, schurend en expressief. Mede door de meeslepende arrangementen van haar begeleiders komt Brel weer overtuigend tot leven.” **** Henk van Gelder, NRC. “Ik dacht toch... na Jacques Brel.... ik dacht toch... na Liesbeth List ... dat kan niet mooier.... daar is niet tegenop te zingen, maar … verpletterd werd ik, door deze versie!” Frits Spits, De Taalstaat, NPO Radio1.

FILMS IN DE KLEINE ZAAL

Donderdag 16 november draait Golda, gebaseerd op het leven van de legendarische Golda Meir. Ontdek haar inspirerende reis van schooljuf tot de eerste vrouwelijke premier van Israël. Vrijdag 17 november is Anatomy of a Fall te zien, de winnaar van de Gouden Palm op Cannes 2023. Door FilmTotaal omschreven als ‘Zo’n film waarin alles klopt, die je aan het denken zet en je na afloop niet snel meer loslaat’. Wanneer de man van de beroemde schrijfster Sandra Voyter dood wordt aangetroffen voor hun chalet in de Franse Alpen, zijn er maar twee verklaringen: moord of zelfmoord. In de rechtszaak die volgt zal de waarheid – met een cruciale rol voor hun elfjarige, zo goed als blinde zoon – naar boven komen. Of niet… Zondag 19 november draait de film Killers of the Flower Moon; gebaseerd op de bestseller van David Grann. Met Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone en Robert De Niro. Het verhaal speelt zich af in het Oklahoma van de jaren ‘20 en gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror.

Ga voor het complete (film)programma en tickets naar https://www.aandeslinger.nl

WINACTIE

Win twee kaarten voor de film Killers of the Flower Moon op zaterdag 2 december om 19.45 uur. Mail voor woensdag 22 november naar houtensnieuws@bdu.nl met ‘Killers’ in het onderwerpveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie