Jodymoon.
Jodymoon. (C)

Singer-songwriter duo Jodymoon op Landgoed Wickenburgh

18 januari 2023 om 19:00 Podiumkunsten

HOUTEN Landgoed Wickenburgh heeft een zaal die perfect is voor een mooi en intiem theaterconcert. Er passen vijftig bezoekers. En die hebben prachtig uitzicht op het podium waar het singer-songwriter duo Jodymoon donderdag 19 januari speelt. Hun muziek is een mix van folk, pop, klassiek en rootsmuziek. Ze spelen gitaar, piano, percussie en zingen hun eigen geschreven nummers van het album Firestone. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met Jodymoon en Landgoed Wickenburgh.

IN DE KLEINE ZAAL

De Kleine Zaal is zaterdag 21 januari eigenlijk te klein voor Hans Gommer en zijn cabarettalenten. Maar juist in deze kleine zaal testen de meer ervaren comedians hun nieuwe grappen en proberen nieuwkomers het podium uit. Jeroen Pater, Tamar Tieleman, Vincert Matthijsse en Robin Stofkoper staan zaterdag 21 januari naast MC Hans Gommer op het podium. De film Call Jane speelt zich af in de jaren ‘60, maar is weer hoogst actueel door de abortusdiscussie in Amerika. De dramafilm is donderdag 19 januari te zien in Kleine Zaal. De Franse film La nuit de 12 is gebaseerd op bestaande cold case. De misdaadmysterie is ook een onderzoek naar mannelijk geweld waarvan vrouwen het slachtoffer zijn, maar tegelijkertijd door de samenleving worden afgerekend op wulps gedrag. La nuit de 12 draait vrijdag 20 januari om 19.45 uur en zondagmiddag 22 januari om 14.00 uur. Regisseur Kilian Riedhof baseerde de film Vous n’aurez pas ma haine op de autobiografische bestseller Mijn haat krijgen jullie niet van Antoine Leiris. Het verhaal van een vader en zoon die hun vrouw en moeder verliezen tijdens de aanslag op de Bataclan, Parijs in 2015. Vous n’aurez pas ma haine is een ontroerend drama over hoop en veerkracht in tijden van verlies, dinsdag 24 januari om 19.45 uur te zien.

NATIONAAL THEATERWEEKEND 

Van 27 tot en met 29 januari zetten we het theater op z’n kop tijdens het Nationaal Theaterweekend: drie voorstellingen en een film met tickets voor maar 10 euro! Cabaret van Jasper van der Veen op vrijdag, jeugdtheater Poppenkast 5+ van de Toneelmakerij op zaterdag en het literaire concert Een nacht met Sjahrazade door Club Classique & Abdelkader Benali op zondag. Met gratis randprogrammering: van workshops, lasergamen en rondleidingen tot een theaterrun. Het leukste weekend van het jaar.

Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl

WINACTIE

Win twee kaarten voor de film Vous n’aurez pas ma haine, te zien op dinsdag 24 januari. Mail vóór 23 januari ‘film Vous’ naar houtensnieuws@bdu.nl. De winnaar krijgt bericht.

advertentie
advertentie