Firma Dochters & Zonen
Firma Dochters & Zonen Aan de Slinger

Firma Dochters & Zonen, een verfilmde theaterproductie over klimaatverandering

23 juni 2021 om 15:45 Podiumkunsten

HOUTEN Een groep Houtense jongeren tussen 14 en 21 jaar heeft onder begeleiding van professionals een belevenisvoorstelling over klimaatverandering gemaakt. Door de lockdown is de theaterproductie opgenomen als film. Met Firma Dochters & Zonen vertellen de jongeren hun verhaal over een groene toekomst.

,,Firma Dochters & Zonen opent nu, na jarenlange geheimhoudingsplicht, voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Je bent best wel welkom om kennis te maken met onze missie, visie en bedrijfscultuur. Wie weet sluit jij je aan het eind van de film wel bij ons aan.” Bekijk de trailer op www.aandeslinger.nl

LOCKDOWN  Door corona is de voorstellingreeks twee keer verzet maar kon deze alsnog niet live in het theater met publiek plaatsvinden. Met veel creativiteit en doorzettingsvermogen is besloten om de voorstelling te verfilmen. Alle jongeren hebben een rol en schitterden in deze bijzondere film.

FIRMA DOCHTERS & ZONEN FILMMARATHON Inmiddels is Aan de Slinger weer open en kunnen we de film in de Kleine Zaal coronaproof vertonen voor publiek. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar, die gaan vanaf woensdag 23 juni 10.00 uur in de verkoop. Filmvertoningen: vrijdag 2 juli 19.00 en 21.00 uur première, zaterdag 3 juli 15.00, 17.00, 19.00 en 21.00 uur en zondag 4 juli 13.00, 15.00, 17.00, 19.00 en 21.00 uur. Kaarten à € 12,50 en € 9,50 (jong t/m 18 jaar) zijn te koop via de website www.aandeslinger.nl

ONLINE VERTONING Naast het marathonweekend bieden we de film online aan op donderdag 8 en vrijdag 9 juli om 20.30 uur. U kunt dan de film vanuit huis kijken. Tickets voor de streaming kosten € 7,- en zijn verkrijgbaar via de website www.aandeslinger.nl

ARTISTIEKE TEAM Het artisitieke team dat de jongeren heeft begeleid: Mayon van der Klei, artistiek leider en regisseur bekend van haar Jeugdtheaterschool Aan de Slinger. Rineke Roosenboom & Sofie Tseng, (toneel)schrijvers o.a. Orkater en BonteHond. Tim van Esch, muzikaal vormgever en sound design, en zanger van de band Handsome Poets, Tim Vermeulen, lichtontwerper en vormgever o.a. voor Het Nationale Theater. Isalinde Glerum, regie-assistent. Jeffrey Tomberg en Ruwan Heggelman van Theater op Film.

Firma Dochters & Zonen is een project van Aan de Slinger. Met dank aan: gemeente Houten, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurfonds Houten, Duurzaamheidsfonds Houten, Lira Fonds, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds en Stichting Mazzel.

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de filmvertoning van Firma Dochters & Zonen op zondag 4 juli om 17.00 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor vrijdag 2 juli 11.00 uur onder vermelding van ‘Firma’ naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.

advertentie
advertentie