Houtense Jaleesa Goris (midden-voor) speelt in de musical 'De Nacht van Flipje'
Houtense Jaleesa Goris (midden-voor) speelt in de musical 'De Nacht van Flipje' Homemade Productions

'De Nacht van Flipje'

18 december 2019 om 10:42 Podiumkunsten

HOUTEN Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van schouwburg Agnietenhof in Tiel speelt in de kerstvakantie de musical 'De Nacht van Flipje'. Vele van ons kennen Flipje nog als het fruitbaasje van de jam uit de Betuwe. Scriptschrijver Dick van den Heuvel heeft er echter een hedendaagse familiemusical van gemaakt vol humor en leuke liedjes.

Annette Stolk – de Vries

HOOFDROL De musical wordt gespeeld door professionals en amateurs. Bekende namen zijn Alfred van den Heuvel (Kinderen geen bezwaar), Alexandra Alphenaar (GTST) en Theun Plantinga (Afblijven de musical). Flipje wordt gespeeld door Julius de Vriend. Zijn vriendinnetje in de musical is Liesje. Deze rol wordt gespeeld door de Houtense Jaleesa Goris (19). Zij speelde eerder dit jaar prachtig de rol van Anne Frank in de gelijknamige musical. Zij ontving hiervoor vele complimenten.

AMBITIE Jaleesa heeft de ambitie een succesvol musicalster te worden. ,,Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Momenteel volg ik lessen aan de vooropleiding van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam. Deze opleiding rond ik in de zomer van 2020 af. Ik hoop vervolgens de HBO-opleiding aan dit instituut te gaan volgen."

FLIPJE In de' Nacht van Flipje' speelt Jaleesa de rol van Liesje het vriendinnetje van Flipje. Flipje en Liesje worden op school gepest. De vader van Flipje, (rol van Alfred van den Heuvel) gaat failliet. De moeder van Liesje (gespeeld door Alexandra Alphenaar) zit in de politiek. Zij wil alle bomen kappen en alles asfalteren. Gaat het Flipje en Liesje lukken alle problemen op te lossen? Een musical die gaat over zelf het verschil in het leven maken en de mogelijkheid om tegen de stroom in te roeien. Het gaat erom hoe je met bepaalde zaken omgaat.

De musical speelt in schouwburg Agnietenhof in Tiel van vrijdag 20 t/m zondag 29 december a.s. ,,Naast bekende acteurs spelen er 30 amateurs mee",vertelt Jaleesa. ,,Ze spelen geweldig. De regie is in handen van Bruun Kuijt. Het is een leuke komische familiemusical geworden." Kaarten zijn te bestellen op: www.DeNachtvanFlipje.nl

advertentie
advertentie