S(w)ing Along 2015, met zangcoach Gé Titulaer
S(w)ing Along 2015, met zangcoach Gé Titulaer Rens Groenendijk

S(w)ing Along met Bigband Houten

19 oktober 2019 om 15:24 Podiumkunsten

HOUTEN Op zaterdagavond 16 november organiseert Stichting Jazz Houten voor de vierde keer een S(w)ing Along: een project waarin amateurzangers en -zangeressen uit Houten e.o. hun zangtalent laten horen.

Eerdere edities van de S(w)ing Along konden altijd op veel belangstelling rekenen, zowel van deelnemers als van publiek. Dit jaar is de Swing Along extra bijzonder. De zangers en zangeressen worden namelijk gecoacht door niemand minder dan Deborah J. Carter. Vocaliste Deborah J. Carter is geboren in de Verenigde Staten, studeerde aan het prestigieuze Berklee College of Music en is docent aan het 'Musikene Institute' San Sebastián.
Ze reist over de hele wereld om op te treden op jazzfestivals zoals het North Sea Jazz Festival, in jazzclubs en in radio en tv shows met haar eigen trio, of als gast bij uiteenlopende formaties zoals het Metropole Orkest, de HR Bigband, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, de Berlin Jazz Orchestra en Croatian Radio & TV Orchestra. Als ze op tournee is, geeft ze ook met veel overgave workshops en masterclasses, waarin ze haar multiculturele ervaringen deelt.
Verder is Deborah te beluisteren op zowel haar eigen cd's (www.deborahcarter.com) of als gast vocaliste bij anderen.

Muzikaal leider van de S(w)ing Along 2019 is Miklós Fürst: saxofonist, bandleider, componist, arrangeur en docent, studeerde Saxofoon jazz aan het Hilversums Conservatorium bij Ferdinand Povel. Hij speelde niet alleen op het North Sea Jazz Festival en in verschillende professionele Bigbands, maar begeleidde en werkte o.a. met tal van binnen- en buitenlandse artiesten variërend van Herman Brood, Mieke Stemerdink, Cuby & the Blizzards Lee Towers, André Hazes tot Johnny Logan en The Four Tops.
Momenteel dirigeert hij Bigband Houten en Heerenorkest De Teisterband uit Heemstede. Verder heeft Miklós al jaren een eigen Muziekpraktijk waar hij niet alleen saxofoonles geeft, maar ook improvisatieworkshops en band coaching. Hierbij kan hij op een enthousiaste en kundige wijze zijn kennis en ervaring delen om zowel instrumentalisten als ook vocalisten te helpen met het vinden van hun eigen stijl en stem.

Locatie: de Engel, Burg. Wallerweg 2, Houten. Aanvang: 20.00u. Entree: €8,50 (zaal) p.p. (voorverkoop €7,50 p.p.)

Toegangskaarten verkrijgbaar via info@bigband-houten.nl, o.v.v. naam en aantal kaarten. Vervolgens wordt er contact met je opgenomen. De kaarten liggen op 16 november klaar bij de zaal.

Afbeelding
advertentie
advertentie