Afbeelding
Foto aangeleverd

Werken aan een stabiele en veelzijdige carrière? Ga werken bij de overheid

7 maart 2023 om 12:17 Partnercontent

Het is aan te raden om je eens te oriënteren op een nieuwe functie bij de Nederlandse overheid, als je op zoek bent naar een veelzijdige baan. De overheid is een stabiele branche met interessante functies. En wist je dat de overheid een van de grootste werkgevers van het land is? Tussen het eerste kwartaal van 2019 en het derde kwartaal van 2020 bleef het aantal overheidsvacatures redelijk stabiel, met een uitschieter in het vierde kwartaal van 2019. Daarna nam het aantal overheidsvacatures toe tot bijna 23.000 in het derde kwartaal van 2022. De overheid heeft naast een uitbreidingsvraag ook behoefte aan vervanging, omdat veel medewerkers de komende jaren met pensioen gaan. Je profiteert dus van mooie loopbaankansen als je solliciteert naar een vacature bij de overheid. 

Uit welke sectoren bestaat de overheid?

De overheid bestaat uit de hoofdsegmenten Openbaar Bestuur en Veiligheid, die zijn onder te verdelen zijn in afzonderlijke segmenten:

• Waterschappen;

• Gemeenten;

• Rijksoverheid;

• Provincies;

• Rechterlijke macht;

• Politie;

• Defensie. 

Tientallen beroepsrichtingen

Er zijn tientallen beroepsrichtingen binnen de verschillende overheidssegmenten. Je doet er goed aan om je te verdiepen in een carrière bij de overheid als je graag wilt werken in het werkveld van bijvoorbeeld ICT, techniek of het Sociaal Domein. Ook zijn er prachtige carrièrekansen binnen het management, het economisch-administratieve of het commerciële segment. Dankzij deze diversiteit heb je dus de keuze uit de meest diverse beroepen. Met bijvoorbeeld een baan bij de rechtbank of een gemeentelijke instelling werk je voor de Nederlandse overheid. Maar ook als politieagent of beroepsmilitair kom je daar in dienst. 

Stabiele loopbaan

Niet alleen de veelzijdigheid maakt de overheid tot een aantrekkelijke werkgever. Ook de stabiliteit brengt veel voordelen met zich mee. Maar liefst negentig procent van de medewerkers is in vaste dienst. Dat is hoog in relatie tot het gemiddelde van Nederland dat op 74 procent ligt. Daarom is het aannemelijk dat je met een baan bij de overheid een stabiele loopbaan opbouwt. Ben je op zoek naar een deeltijdfunctie? Dan heb je een grote kans om die te vinden onder de vacatures voor gemeentebanen. Want bij de overheid is het meestal geaccepteerd om in deeltijd te werken. Over het algemeen werkt ruim een derde van de werknemers bij de overheid in deeltijd, voor minder dan 36 uur per week. 

Werken als verhuurmakelaar 

Een branche die op sommige punten overeenkomsten toont met de overheid is die van woningcorporaties. Een groot aantal woningcorporaties met huurwoningen in portefeuille is regelmatig op zoek naar geschikte kandidaten die voor ze aan de slag kunnen als verhuurmakelaar. De woningmarkt is complex en bij de verhuur van een huis komt veel kijken. Een verhuurmakelaar kan veel werk uit handen nemen, omdat een verhuurder niet altijd de juiste kennis in huis heeft om zo’n verhuurproces in gang te zetten. De verhuurmakelaar zorgt ervoor dat dit proces soepel verloopt en dat leegstand zoveel mogelijk wordt voorkomen. Is dit beroep jou op het lijf geschreven? Bij het award winning detacheringsbureau Joinuz vind je allerlei interessante vacatures voor verhuurmakelaar

De recruiters helpen je samen met hun contacten en opdrachtgevers met plezier op weg. Beschik jij over de juiste opleiding, ervaring en vaardigheden die bij de wensen van de opdrachtgevers passen? Neem dan vandaag nog contact op met de recruiters van Joinuz en wie weet kun jij binnenkort als verhuurmakelaar aan de slag! 

advertentie
advertentie