Afbeelding
Foto door JESHOOTS.com via Pexels

Vergelijken: betaal je onnodig te veel voor internet en tv?

28 februari 2022 om 07:45 Partnercontent

Veel mensen hebben een vast contract voor internet en tv en kijken daar niet meer naar om. ‘Dat is zonde, want door na de vaste contractperiode over te stappen kun je welkomstkorting pakken’ zo geeft de website ProviderCheck.nl aan. Deze vergelijker verzamelt de aanbiedingen van verschillende providers en daaruit is af te leiden dat overstappen je wel €25 per maand kan besparen. Hoe werkt het? We vertellen er meer over.

Reken uit je voordeel

Zoek eens op wat je nu per maand betaalt aan internet, en eventueel aan tv en/of bellen. Vervolgens kun je internet en tv vergelijken om de huidige deals te zien. Dat werkt heel gemakkelijk, want je hoeft slechts je postcode in te vullen. Alle aanbiedingen op jouw adres rollen eruit en je ziet een overzicht van de welkomstkortingen per provider. Wil je ook een vaste telefoonaansluiting? Dan kun je beter Alles in 1 vergelijken. De kans is groot dat door de welkomstkorting jouw maandbedrag door overstappen een stuk lager uitvallen.

Sneller internet of glasvezel

Er bestaat zelfs een kans dat je met een nieuw abonnement door de korting zelfs voordeliger uit bent voor sneller internet. Bovendien zie je in de vergelijker direct of er ook glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Bij dit razendsnelle internet wordt een even snelle download- als uploadsnelheid geboden. Zo hoef je in ieder geval nooit meer te vrezen voor haperende videovergaderingen of slecht beeld tijdens het streamen. In Houten heeft circa 90% de optie tot glasvezel. Momenteel is er een campagne gaande om ook inwoners van ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal van glasvezel te voorzien. De aanleg van de kabels wordt verzorgd door Delta Fiber.

Profiteren van gratis extra’s

Wat nog leuk is om te weten, is dat je bij overstappen naast welkomstkorting overladen wordt met extra’s. Zo ontvang je bij diverse providers een streamingsabonnement cadeau, bijvoorbeeld op Canal+ films & series, Starzplay, ESPN Compleet of het onlangs gelanceerde Viaplay. Ook gratis wifi-boosters, een smartphone of sporthorloge behoren tot de mogelijkheden. Tevens ontvang je bij de meeste aanbieders ook voordeel op je (gekoppelde) smartphoneabonnement. Het aanbod is wisselend, dus als je wilt overstappen check dan zeker in de vergelijker de deals van het moment.

Overstappen met overstapservice

Sommige mensen weten niet dat de korting zo hoog oploopt door over te stappen. Anderen zijn er wel van op de hoogte maar stappen niet altijd over omdat ze vrezen dat dit heel wat gedoe is. Hoe zit dit? Uiteraard kost het je iets van tijd, maar gelukkig niet zo veel. Providers bieden namelijk een overstapservice, waarbij jij slechts je gegevens in hoeft te vullen. Je nieuwe aanbieder regelt het stopzetten van je oude abonnement en biedt vaak ook gratis aansluitkosten en installatiegarantie. Hierdoor zit je normaal gezien geen dag zonder internet en kun je met een klein beetje tijdsinvestering tientallen euro’s besparen. Bevalt dat overstappen en besparen je wel? Noteer de nieuwe afloopdatum van je vaste contract dan alvast in je agenda om tegen die tijd opnieuw over te stappen.

advertentie
advertentie