Afbeelding
Foto Pexels

Hoeveel betaal je voor een rechtsbijstandverzekering?

4 april 2024 om 15:58 Partnercontent

Een verzekering voor rechtsbijstand is een hele nuttige verzekering om te hebben. Als je erover nadenkt om deze af te sluiten, dan vraag je je wellicht af hoeveel je hieraan kwijt zult zijn. Dat lees je in dit artikel!

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Als je nog niet eerder over deze polis gehoord hebt, dan is het goed om even uit te leggen wat hij precies inhoudt. Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die je hulp en advies biedt wanneer je betrokken raakt in een juridisch geschil. Bijvoorbeeld omdat je ontslagen wordt door je baas, of omdat een meningsverschil met de buren uit de hand is gelopen. Je weet vast dat juridische procedures ingewikkeld zijn en behoorlijk duur uit kunnen pakken. Dat is waarom je deze verzekering afsluit. Met de juiste dekking hoef je je geen zorgen meer te maken over de kosten en krijg je via de verzekeraar hulp van goede juristen.

Verschillende dekkingen

We lieten daarnet al even het woord “dekking” vallen. Dat is een belangrijk punt bij deze verzekering. Er zijn namelijk aardig wat verschillende dekkingen waar je uit kunt kiezen bij het afsluiten van een polis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het pakket “Verkeer”, waarmee je hulp en advies krijgt bij juridische conflicten die in het verkeer zijn ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je een botsing hebt gehad met een andere auto en je het niet eens kunt worden met de andere bestuurder over wie er schuldig was. Zo zijn er ook dekkingen voor werkgerelateerde conflicten, conflicten die met belastingen te maken hebben, enzovoort.

Hoeveel kost het?

Je vraagt je waarschijnlijk af: “wat kost een rechtsbijstandverzekering precies?”, als je dit artikel leest. Het is helaas lastig om die vraag goed te beantwoorden. De exacte kosten van deze verzekering hangen namelijk af van verschillende factoren. Die factoren kunnen voor iedereen anders zijn. Zo maakt het nogal uit voor welke dekking je kiest. Iemand die maar voor een enkele dekking kiest, betaalt natuurlijk minder dan iemand die voor een heel uitgebreid pakket gaat. Naast de gekozen dekking spelen ook je woonplaats en gezinssamenstelling een rol in het berekenen van de premie.

Een exacte premie noemen, is dus lastig. Wel kunnen we je vertellen dat je normaal gesproken tussen de € 100 en € 300 per jaar zal betalen. Maar nogmaals, of je aan de onderkant of aan de bovenkant van dit gemiddelde zit, dat hangt af van een aantal factoren. Als je de precieze premie wilt weten, dan kun je het beste de website van je verzekeraar raadplegen.

Hoe kun je besparen?

Het is mogelijk om te besparen op je rechtsbijstandverzekering. Zo kun je de verzekering samen met andere verzekeringen afsluiten bij dezelfde verzekeraar. Je ontvangt dan een pakketkorting. Hoe meer polissen je afsluit bij dezelfde verzekeraar, hoe meer korting. Soms kan die korting wel oplopen tot boven de 10%. Dit is een erg makkelijke manier om te besparen, maar check wel eerst of de verzekeraar die je op het oog hebt deze korting wel aanbiedt.

advertentie
advertentie