Afbeelding

De parasol maakt plaats voor het elektrische zonnescherm

5 maart 2024 om 15:20 Partnercontent

Met het voorjaar in aantocht kijken veel mensen uit naar ontspannen dagen in de lentezon. Voorheen was de parasol de favoriete keuze om schaduw te creëren, maar steeds meer mensen kiezen nu voor het elektrische zonnescherm. In dit artikel bekijken we waarom deze moderne zonwering terrein wint ten opzichte van de traditionele parasol en welke mogelijkheden het biedt.

Voordelen van het zonnescherm

Hoewel parasols al lange tijd populair zijn, hebben elektrische zonneschermen verschillende voordelen die het aantrekkelijker maken voor veel consumenten. Een van de belangrijkste voordelen is de gebruiksvriendelijkheid. Met een simpele druk op de knop kan een elektrisch zonnescherm worden uitgerold of ingetrokken. Dit is een stuk sneller en eenvoudiger dan het opzetten en neerhalen van een parasol. Bovendien bieden zonneschermen vaak een grotere schaduwoppervlakte en meer stabiliteit, vooral bij windvlagen. Er zijn zelfs zonneschermen verkrijgbaar met een windsensor. Deze sensor detecteert wanneer het hard waait en zal automatisch in schuiven om beschadigingen aan het doek te voorkomen.

Vele mogelijkheden van zonnescherm op maat

Een ander voordeel is dat je een zonnescherm op maat kunt laten maken, zodat het perfect past bij de afmetingen en stijl van de buitenruimte. Of je nou zonwering zoekt voor een klein balkon of voor een ruim terras. Er zijn schermen verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen, stijlen, kleuren en designs. Het geeft de buitenruimte een moderne look en zorgt tegelijkertijd voor een comfortabele loungeplek.

Duurzaam zonnescherm op zonne-energie

Een opkomende trend binnen de wereld van zonneschermen is het gebruik van zonne-energie. Deze solar zonwering is uitgerust met zonnepanelen die zonlicht kunnen omzetten in elektriciteit. Hierdoor is het zonnescherm zelfvoorzienend en heeft het geen externe stroombron nodig. Het is duurzaam en milieuvriendelijk, maar helpt ook om de energierekening te verlagen op de lange termijn.

Kosten besparen door zelf te monteren

Een bijkomend voordeel van elektrische zonneschermen is dat ze vaak relatief eenvoudig zelf te monteren zijn. Voornamelijk de solar variant, omdat deze geen elektriciteitsaansluiting nodig heeft. Maak gebruik van de bijgeleverde instructies of een handige montagevideo om de installatie zelf uit te voeren. Het is niet nodig om een professionele installateur in te huren, waardoor je veel montagekosten kunt besparen. Een handige tip als je budgetvriendelijke zonwering zoekt, maar niet in wilt leveren op gebruiksgemak en kwaliteit!

Met het elektrische zonnescherm als nieuwe favoriet, genieten steeds meer mensen van de voordelen van gebruiksgemak, maatwerk en duurzaamheid. Bovendien kunnen er veel kosten worden bespaard door de montage zelf uit te voeren en door energie te besparen met een solar variant.

advertentie
advertentie