Afbeelding

Schalkwijk viert voor het eerst Koningsnacht met Koningsmarkt en ‘Amazing’

28 maart 2023 om 08:53 Overig

SCHALKWIJK Het is ieder jaar weer een feest; Koningsdag in Schalkwijk. Met op het manifestatieterrein een tent met allerlei activiteiten is het dorp een feestelijk oranjebolwerk. De enthousiaste vrijwilligers van de Oranjevereniging hebben besloten er dit jaar nog een schepje bovenop te doen en de avond erbij te betrekken. Voor het eerst wordt er dit jaar Koningsnacht gevierd en is jong en oud op 26 april vanaf 18:00 uur welkom op het Kerkplein. Op de Koningsmarkt kunnen er tussen 18u en 21u spullen gekocht en verkocht worden en van 21.30 tot 01.00 uur vindt er een straatfeest plaats met een optreden van ‘Joost Mag Het Weten’. 

Maar niet alleen het betrekken van de avond en nacht zijn dit jaar nieuw, ook vindt er om 22:30 uur voor het eerst een heuse Eendenrace plaats én is er om 19:30 uur een wel heel spectaculair optreden bij te wonen. In de kerk staat het waanzinnige koor ‘Amazing’ namelijk klaar om een anderhalf uur durend optreden op te voeren. Het koor brengt de hits van nu en vroeger op een unieke manier ten gehore. Het optreden is bij te wonen voor 5 euro, inclusief koffie en koek. Plaatsen zijn niet onbeperkt, dus zorg dat je van een plek verzekerd bent.

Op Koningsdag zelf vinden er zoals vanouds tal van activiteiten plaats, zoals Klaverjassen, schminken, koekjes bakken en kan er tussen 15.15 en 21.00 uur gedanst worden op de muziek van de DJ. Het attractiepark met Sweeper en klimwand is open en voor de kleintjes is er een zandbak en springkussen. Een programma om niet te missen!

Houd de Social Media kanalen van de Oranjevereniging in de gaten voor meer info en updates, en ga naar de website www.oranjeverenigingschalkwijk.nl voor inschrijvingen en tickets.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie