Ludy Groos bij de marktkraam van Fabio de Lang, een van de donateurs voor de Vrijheidslunch
Ludy Groos bij de marktkraam van Fabio de Lang, een van de donateurs voor de Vrijheidslunch Irene van Valen

Hulp gezocht voor eerste Vrijheidslunch in Houten

14 januari 2023 om 09:06 Overig

HOUTEN Vanuit haar ervaringen met een Vrijheidslunch in Heemstede, pakte de in Houten wonende Ludy Groos het idee op om een Vrijheidslunch in Houten te organiseren. ,,Op 5 mei van 12.00-14.30 uur kunnen 180 mensen van alle leeftijden aanschuiven bij de fontein aan Het Kant. Burgemeester Isabella opent de lunch”, vertelt Ludy. 

Irene van Valen

Hiermee wil Ludy mensen samenbrengen, verbinden, gezelligheid bieden en nieuwe ontmoetingen mogelijk maken. ,,Ik hoop dat er leuke gesprekken ontstaan tussen bekenden en onbekenden. Neem gerust een buur mee en sta open voor nieuwe ontmoetingen. Ik regel iets leuks voor de kinderen”, stelt Ludy. Als u zich op wilt geven voor de lunch, meldt u zich aan via vrijheidslunchhouten23@gmail.com.

DONATEURS Ludy prijst zich gelukkig met verschillende ondernemers die haar het een en ander toezegden. Zo neemt iemand de tafelschikking van deze lunch op zich. Voor wat betreft gerechten zegde iemand een emmer tzatziki toe en een andere ondernemer doneert groente en fruit. Daarmee is Ludy er nog niet: ,,Het zou bijzonder zijn als meer lokale ondernemers fruit, salades, broodjes en dergelijke doneren. Als het maar geschikt is voor een koude lunch”, zegt ze. ,,Daarbij zoek ik mensen die donateurs willen zoeken en aanschrijven, want het huren van onder andere marktkramen, tafels, stoelen, extra servies, koffiemachines, tafeldecoratie en een toiletwagen kost veel geld. ,,Ook zoek ik nog een vrijwillige EHBO’er”, zegt Groos. Wilt u meer informatie, doneren of meewerken, stuur dan een mail naar lugroo@gmail.com. ,,Als ik deze lunch kostendekkend voor elkaar krijg, ben ik blij. Dat het gezellig wordt weet ik zeker. Dat kan namelijk niet anders als mensen elkaar ontmoeten”, besluit Groos vol goede moed.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie