Oefen Challenge Concert
Oefen Challenge Concert Anke Booij

HMC haalt bijna 2000 euro op voor muziekles aan Colombiaanse en Oegandese kinderen

Overig

HOUTEN Bij landen als Oeganda en Colombia waar armoede, ondervoeding, ziekte en geweld aan de orde van de dag zijn, denk je misschien niet zo snel aan muziekles. Ten onrechte, vindt de Stichting Muziek voor Kinderen, want samen muziek maken is heel waardevol voor kwetsbare kinderen. Leerlingen van het Houtens Muziek Collectief hebben zaterdag bijna 2000 euro opgehaald om daaraan een steentje bij te dragen.

Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor de aanschaf van instrumenten, lesmateriaal en de ondersteuning van muziekdocenten ter plekke. In Kampala, de hoofdstad van Oeganda, wordt bijvoorbeeld lesgegeven aan blinde en slechtziende kinderen.

In Theater Aan de Slinger was afgelopen zaterdag tijdens het Oefen Challenge Concert het resultaat te horen van 21 dagen 15 minuten oefenen. Ieder op zijn eigen instrument, gesponsord door familie en vrienden. Hoogtepunt van het concert was een Oegandees Kinderliedje dat alle deelnemers speelden na het vertonen van een filmpje waarin hetzelfde liedje door Oegandese kinderen werd gespeeld. De kracht van muziek, wie of waar je ook bent, kon niet beter verbeeld worden.

Oefen Challenge Concert
Oefen Challenge Concert
Oefen Challenge Concert
advertentie
advertentie