Fort bij ’t Hemeltje was de locatie van de Buitendag.
Fort bij ’t Hemeltje was de locatie van de Buitendag. Christel Postma

Veel natuuractiviteiten tijdens Buitendag

Overig

HOUTEN Zaterdag 18 juni vond de jaarlijkse Buitendag van Groen doet goed plaats. Op de unieke plek Fort bij ’t Hemeltje ontdekten zo’n 120 kinderen en volwassenen wat je allemaal buiten in de natuur kunt doen. 

Zo werden er kriebelbeestjes gevangen met een wit laken en bekeken onder een microscoop. Je kon leren hoe dieren zich camoufleren en je kon jezelf camoufleren. Een leuke spionnentocht was ook een van de activiteiten, net zoals de schubben- en slijmquiz en de boerenbootcamp. Met het warme weer was het lekker om het blotevoetenpad te lopen. De modderkeuken was weer in trek bij de allerjongsten. Je kon ook een paar keer met de boswachter op pad. Ondertussen was er nog wat lekkers te drinken en eten. De ijsjes waren met de warme temperaturen zeer gewild. Quote van een van de bezoekers: ,,Het was echt verrassend en wat een gepassioneerde mensen, die echt de tijd namen om onze kinderen alles uit te leggen.”

De Buitendag is een initiatief van de partners van Groen doet goed Houten en wordt gefinancierd door de Provincie Utrecht. Zij hebben allemaal tot doel dat kinderen tussen 4 en 12 jaar en hun opvoeders de natuur binnen en buiten de stad vaker bezoeken en dat ze beter gebruik maken van de bestaande natuur- en recreatiegebieden. De partners van Groen doet goed doen dit allemaal op hun eigen manier. Meer info op: https://www.facebook.com/groendoetgoedhouten

advertentie
advertentie