Alle carrouselruiters Zilfia’s Hoeve.
Alle carrouselruiters Zilfia’s Hoeve. Allard Kamermans

Houtense manege Zilfia’s Hoeve met drie ploegen naar Nederlands Kampioenschap Carrousel

Overig

HOUTEN Op zondag 3 juli wordt het Nederlands Kampioenschap carrousel paardrijden georganiseerd op manege Zilfia’s Hoeve in Houten. Afgelopen zondag plaatste de eredivisie paarden carrouselgroep van de manege zich met een tweede plaats in de divisiewedstrijd voor het NK. Tijdens het Nederlands Kampioenschap in eigen huis starten daardoor maar liefst drie carrouselgroepen van de manege.

Carrouselrijden is een onderdeel van de paardendressuur. Er wordt door een groep van twaalf of zestien ruiters gereden. De ruiters rijden een zelf bedachte proef in een eigen thema met zelf gekozen muziek. De proef bestaat uit diverse figuren en formaties, waarbij een goede dressuur en samenwerking belangrijk zijn. Het showelement speelt hierbij een grote rol. Alle ruiters en amazones zijn hetzelfde gekleed en de paarden zijn goed verzorgd.

PONYCARROUSEL Het eerste team dat zich plaatse voor het Nederlands Kampioenschap was de Pony carrousel groep van Zilfia’s Hoeve. Doordat er tijdens de afgelopen twee jaar vanwege corona geen wedstrijden zijn georganiseerd, was dit de eerste officiële VCN wedstrijd van de groep in deze nieuwe samenstelling. In Bunschoten reden de 12 amazones op 29 mei met hun pony’s de manoeuvre op het thema Jungle naar een knappe tweede plaats. 

SWING Paardencarrousel groep Swing plaatste zich op 12 juni in het Noord Hollandse Blokker voor het NK. De amazones van Swing waren oppermachtig in de divisie wedstrijd en gingen met een gouden medaille terug naar Houten. Tegelijk werd ook de Prix d’Elegance veroverd. Bij deze prijs kijkt de jury naar de algemene uitstraling en verzorging van de paarden en ruiters en daarnaast naar het thema en de muziek van de proef. Het thema van de groep was ‘Flying through time’. Met blauwe vlinders werd een droomvlucht gesymboliseerd van vriendschap, liefde en harmonie tussen de amazones en hun paarden. 

EREDIVISIE PAARDEN Op zondag 19 juni was het de beurt aan het Eredivisie Paarden team van Zilfia’s Hoeve om de derde startplaats voor de manege binnen te slepen. Onderweg naar het Zuid Hollandse Bergschenhoek werd een van de amazones onwel en moest direct terug naar huis. De groep heeft dit met intensief samenwerken opgevangen en met een last minute vervangster startte het team met hun manoeuvre op het thema ‘Onze Aarde’. Met een score van maar liefst 82% kon de ploeg het grootste deel van de sterk bezette divisiewedstrijd ruimschoots achter zich houden. De zilveren medaille en de derde Houtense selectieplaats voor het Nederlands Kampioenschap op de eigen manege mee terug naar Houten.

advertentie