De winnaars Sportvrijwilliger 2021. Vanaf tweede van rechts: Coen, Hans, Patrick, Victor, Frank. Ted ontbreekt op de foto. Geheel rechts en geheel links medewerkers van het Sportgala.
De winnaars Sportvrijwilliger 2021. Vanaf tweede van rechts: Coen, Hans, Patrick, Victor, Frank. Ted ontbreekt op de foto. Geheel rechts en geheel links medewerkers van het Sportgala. Joep von Berg

Geen winnaar, iedereen winnaar: Sportgala Houten 2021

Overig

Nee, dit is niet normaal. We gaan dit ook niet ieder jaar doen, aldus de presentatrice van het Sportgala Houten 2021 vanavond in Sporthal The Dome. Bij de bekendmaking van de Jonge Sportvrijwilliger 2021 bleek dat er geen winnaar was. Herstel, alle vier genomineerden waren winnaar. Een kwestie van gemakzucht? Of, ‘we weten het ook niet.’

Chris Reinders

Nee, elke genomineerde had een verdienste in de sport. Onderscheid maken, was onmogelijk. Het Sportgala 2021 was een ode aan de sportvrijwilliger. Toonde een blijk van waardering voor alle vrouwen en mannen die zich belangeloos inzetten voor de sport in Houten. ‘Waardering’, het woord lag vanavond bij velen in de mond bestorven. Evenals ‘plezier’ en ‘van belang’. 

Het viertal Jochem Geuze en Carel Schothorst ( Judovereniging Groot Houten ), Pauline Akkerman ( Reddingsbrigade Houten ) en Sjoerd van Schaik ( SV Houten ) werd in de categorie jong dus ‘en masse’ uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van 2021. Pauline was al blij met de nominatie, vertelde ze na de ontvangst van de award en de bloemen. Dat er niemand van de vier was uitverkoren, zijzelf bijvoorbeeld, deerde haar in het geheel niet.

De uitreiking van de award voor Sportvrijwilliger van 2021 was van hetzelfde laken een pak. Zes genomineerden. Allen winnaars. Applaus en versierselen waren er voor Victor Pekarek ( HC Houten ), Ted Elbertse ( De Doordraaiers ), Hans Klaassen ( TC Houten ), Frank de Wit ( volleybalvereniging Taurus ), Patrick Muusz ( Judovereniging Groot Houten ) en Coen Raaphorst ( Hellas Utrecht/Atletiek Houten ).

Sportpunt Houten, dat het Sportgala ieder jaar organiseert, had voor deze elfde editie gekozen voor een dinershow. De gasten aan de fraai gedekte tafels in The Dome werden ruimschoots voorzien van drankjes en getrakteerd op een driegangendiner. Tussen voor-, hoofd- en nagerecht traden als entr‘acte onder meer Dance Power groep van Stardance en de Stardance demo crew op.

Foto’s: www.joepvonberg.nl

advertentie