Op drie plaatsen in Houten wordt er een kleedjesmarkt gehouden
Op drie plaatsen in Houten wordt er een kleedjesmarkt gehouden Archief BDUMedia/Rene van den Brandt

Het programma van Koningsdag in Houten

26 april 2022 om 11:15 Overig

HOUTEN Koningsdag komt er weer aan en dat moet gevierd worden. Op verschillende locaties in Houten zijn er activiteiten georganiseerd. 

Afgelopen week begon het feest al een beetje met een bezoekje van de burgemeester aan de Oranjebingo. 

Ook was er zondag 24 april een unieke uitvoering in Theater Aan de Slinger waarbij Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (Houten) en Muziekvereniging Caecilia (Schalkwijk) gezamenlijk meerdere muziekstukken ten gehore brachten. Voor wie dit gemist heeft niet getreurd; ook komende dagen staan bol van de activiteiten, muziek en gezelligheid met elkaar.

ACTIVITEITEN

Op Koningsnacht 26 april worden de activiteiten vervolgd op het Rond. Hier staan Houtense talenten als DJ SAVOY en DJ’s Chick Flix klaar om met live-band Popgunnn een feestje te bouwen. 

Uitslapen op Koningsdag zit er de dag niet in want om het beste plekje te vinden op een van de vrijmarkten zal je vroeg je bed uit moeten. De vrijmarkten zijn dit jaar ook weer te vinden rondom de Imkersplas, op het Oude Dorp en op Castellum. Om 09:00 uur trappen we de dag officieel af met de aubade op het Oude Dorp. 

De rest van de dag blijft een groot feest. Bij het speelfestijn op het Manifestatieterrein staan er springkussens en een hindernisbaan, verschillende eetkraampjes en een terras om even uit te rusten terwijl DJ-duo Voogt & van Klaveren zorgt voor de muziek. 

Neem je picknick kleedje mee en kom om 15:00 uur zitten voor de tweede editie van de pubquiz met Yoram en Lysanne! Denk jij dat je hoger kan eindigen dan vorig jaar of ga je dit jaar voor het eerst je geluk beproeven? Alles is mogelijk! Neem een telefoon met internet mee om de vragen op in te vullen en doe mee met 1 of alle rondes. Inschrijven voor de pubquiz kan vooraf of ter plekke via www.koningsdaginhouten.nl. 

Nog niet klaar met je rondje door Houten? Sluit dan nog even aan voor livemuziek op het Rond of bij OKEPoP op de Grund. Voor ieder wat wils!

VRIJWILLIGERS Koningsdag wordt georganiseerd door vrijwilligers. Om dit komende jaren te kunnen blijven doen, zoekt het Oranjecomité dan ook versterking. Zou jij wat willen bijdragen aan de organisatie van Koningsdag in Houten, neem dan contact op! Ook verenigingen die hun steentje willen bijdragen door bijvoorbeeld een bardienst te draaien of mee willen helpen met het opruimen van de terreinen zijn van harte welkom om te kijken naar de mogelijkheden.

advertentie
advertentie