Leerlingen van de Triangel helpen vluchtelingen in Polen
Leerlingen van de Triangel helpen vluchtelingen in Polen De Triangel

Inzamelingsactie De Triangel voor OekraÏne

28 maart 2022 om 08:04 Overig

HOUTEN Leerlingen van christelijke basisschool De Triangel zijn de afgelopen weken bezig geweest met het verzamelen van producten die nodig zijn voor gevluchte Oekraïners die in Polen verblijven. Een gezin met vier kinderen op De Triangel heeft hun roots in Polen en via hun geboortedorp kwam een verzoek om hulp. In Opole staat een Diaconaal Centrum en daar worden sinds het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne gehandicapte weeskinderen met hun begeleiders opgevangen. Het ontbreekt hen aan zaken voor de persoonlijke hygiëne en voedsel en via contacten in het buitenland hopen ze aan deze goederen te komen.

Zo ook dus via De Triangel. Er zijn in de afgelopen weken enorm veel goederen de school binnengedragen, dat gaat van luiers, billencrème, shampoo en tandenborstels tot rijst, koffie, blikgroente en thee. De leerlingen hebben ook lieve kaarten gemaakt om hun leeftijdgenootjes daar te bemoedigen.

Deze week worden alle goederen, onder andere door de moeder van het gezin, naar de opvanglocatie in Polen gebracht. Bij de maandsluiting hebben ze moeder alle spullen overhandigd en gebeden voor de reis en de situatie in Oekraïne.

advertentie
advertentie