Afbeelding
De Dome

Ondanks versoepelingen blijven extra inkomsten clubs hard nodig

3 juli 2021 om 10:45 Overig

REGIO De Grote Clubactie komt er weer aan. Veel meer vereniging meldden zich aan dit jaar, omdat door corona veel inkomsten gemist werden afgelopen jaar. 

Sinds afgelopen zaterdag zijn amateurwedstrijden voor iedereen weer toegestaan, met publiek. Dat is goed nieuws voor het verenigingsleven, want tijdens de coronacrisis zijn ledenaantallen teruggelopen waardoor ook de inkomsten uit contributie terugliepen. Extra inkomsten zijn daarom nodig, juist voor die leuke extraatjes die bijdragen aan het enthousiasme op de club. Al bijna 50 jaar ondersteunt de Grote Clubactie, door middel van een loterij, verenigingen op het gebied van sport, cultuur en muziek in de werving van extra inkomsten. Zij zien juist meer dan ooit dat dit noodzakelijk is.

GEZOND VERENIGINGSLEVEN Verenigingen melden zich massaal aan voor de Grote Clubactie van 2021. De teller staat nu al op ruim 4.000 aanmeldingen. Directeur Grote Clubactie Frank Molkenboer: “Het aantal aanmeldingen is nu bijna 25% meer dan vorig jaar. Dit bevestigt voor ons de behoefte om die clubkas aan te vullen, juist nu. Er geldt voor ons geen maximum aantal deelnemers. Hoe meer clubs we kunnen helpen, hoe beter.”

VERNIEUWEND De Grote Clubactie blijft vernieuwen. Vorig jaar bleek het toevoegen van een QR-code sticker op het verkoopboekje een succes. De kopers scannen deze code makkelijk met hun mobiel en kopen direct een lot. Dit zorgde voor een 20% hogere lotenverkoop. Dit jaar is het voor de verkopers nog leuker gemaakt. Ze ontvangen een inlogcode naar hun persoonlijke verkooppagina en hier is van alles voor hen te beleven. Zo zien ze een lotenmeter met hoeveel loten er al verkocht zijn. Hoe meer loten ze verkopen, hoe meer badges er geactiveerd worden. Er staan tussenstanden en leuke filmpjes met tips & tricks.

Maar de basis blijft nog altijd, het verkopen van loten aan familie, vrienden en buren waarvan 80% van de opbrengst direct naar de club gaat. En dat levert sommige verenigingen tot wel € 30.000,- op!

advertentie
advertentie