Zes van de Houtense energieambassadeurs van het EnergieBespaarCafé  v.l.n.r. Jessica, Ad, Roelof, Geert, Frans en Hans
Zes van de Houtense energieambassadeurs van het EnergieBespaarCafé v.l.n.r. Jessica, Ad, Roelof, Geert, Frans en Hans Aad de Jonge

Energieambassadeurs Houten

24 maart 2021 om 11:25 Overig

HOUTEN Steeds meer mensen zijn bezig met het verduurzamen van hun huis. Veel bewoners vragen zich af hoe ze hun huis energiezuiniger kunnen maken en wat ze in hun gedrag kunnen veranderen om minder energie in huis te gaan verbruiken. Daarnaast zoeken ze naar duurzame bronnen voor de energie die ze nog wel verbruiken.

Je wilt wel je huis verduurzamen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Herkenbaar? Dat aardgasvrij krijgen speekt je wel aan, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Iets met isoleren, ooit een warmtepomp en zonnepanelen? Je hebt een idee, maar geen concreet plan. Je hebt wel hier en daar iets gelezen en gehoord maar hoe nu verder. En zou je ook graag willen weten of er een volgorde is, een stappenplan?

Sparren over jouw ideeën? Hoe fijn zou het zijn als je met je vragen eens gratis en voor niets van gedachten kunt wisselen met iemand die er meer van weet en het zelf al heeft ervaren bij het verduurzamen van zijn of haar eigen huis? Sparren over je ideeën, checken of wat je hebt gelezen wel klopt en meer info over een bepaald materiaal of systeem? En dit daarna inpassen en toepassen aan de hand van een stappenplan met logische volgorde en handige momenten?

Ervaringsdeskundigen In Houten hebben we deze onafhankelijke ervaringsdeskundigen in de personen van energieambassadeurs van EnergieRijk Houten. De Houtense energieambassadeurs zijn bewoners/vrijwilligers die interesse in en kennis van energiebesparing en duurzame energieopwekking hebben. Ze zijn ervaringsdeskundig en hebben hun eigen huis vaak al helemaal energiezuinig gemaakt. Zij willen hun kennis gebruiken om andere bewoners te helpen en te laten zien dat energie besparen loont en het opwekken van energie best makkelijk is. Vaak hebben energieambassadeurs een groot netwerk in de wijk, dat zij kunnen inzetten voor energiebesparing.

Ook voor huurders Ze kijken en luisteren hierbij vooral naar jouw wensen en ideeën en wat voor jouw woning en jouw situatie de beste oplossing zou kunnen zijn. En daarom is het ook voor bewoners van huurhuizen en -appartementen heel zinvol om eens te praten met een energieambassadeur. Want ook voor huurders hebben ze slimme oplossingen en leuke tips om direct energie en kosten te besparen.

Waar zijn ze? In deze coronaperiode zijn de energieambassadeurs online bereikbaar voor het maken van een afspraak. Als je je hiervoor aanmeldt, heb je binnen 48 uur een reactie met afspraak voor een telefoon- of videogesprek (zie agenda rechterkolom). Verder zijn ze aanwezig bij de online informatiesessies en hopen ze t.z.t. de Houtenaren weer te zien in het maandelijkse EnergieBespaarCafé, bij CV-optimalisatiebezoeken en bij keukentafelgesprekken.

Wie zijn ze? Meer weten over wat de energieambassadeurs voor jou kunnen betekenen? Kijk dan op energierijkhouten.nl/diensten/energieambassadeurs-houten.

Op de Duurzaamheidspagina zullen de energieambassadeurs regelmatig aan het woord komen over verschillende onderwerpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie