Cultuurhuis Schoneveld
Cultuurhuis Schoneveld NCS

Ontmoetingscentrum Zonnehout voor mensen met dementie nu 4 dagen/week open

11 maart 2021 om 14:25 Overig

HOUTEN Het Ontmoetingscentrum Zonnehout van Vitras/Santé Partners speelt in op de groeiende behoeften aan dagbesteding voor mensen met vergeetachtigheid of dementie én hun mantelzorgers in de gemeente Houten. Daarom gaat het Ontmoetingscentrum per 9 maart een vierde dag open.

Na aanvankelijke twijfel en aarzeling blijkt het bezoek van het Ontmoetingscentrum voor een persoon met vergeetachtigheid of dementie een uitkomst. Je komt weer ergens anders en brengt de dag door met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als zij zelf. Er ontstaat steeds meer een hechte band van de groepsleden onder elkaar, hoe verschillend een ieder ook is.

STEUN Partners ervaren een nieuw gewonnen vrijheid in deze nogal moeilijke tijd waar weinig kan en je meer dan vroeger op elkaars lip zit. Kinderen van mensen met dementie voelen zich vaak te kort schieten. Het is moeilijk voor hen om alle ballen in de lucht te houden met werk, eigen kinderen thuis en de zorg voor hun ouders. Te weten dat hun naaste het naar zijn of haar zin heeft in het Ontmoetingscentrum, geeft lucht.

ACTIVITEITEN In samenspraak met de deelnemers wordt het dagprogramma vorm gegeven. Hierbij wordt rekening gehouden met het weer, jaargetijde en individuele voorkeuren. Doordat er steeds meer dan één begeleider aanwezig is, kan bijna op alles ingespeeld worden. Iedere deelnemer voelt zich gehoord en gezien.

INDICATIE EN KOSTEN Voor deelname aan het Ontmoetingscentrum is een indicatie voor ‘begeleiding groep’ noodzakelijk via uw gemeente (WMO), de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of een Persoons Gebonden Budget (PGB). Casemanager dementie Jacqueline Eijndhoven (06 – 82 07 36 64 of j.eijndhoven@santepartners.nl) of haar collega casemanagers van ZorgSpectrum kunnen u ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie. 

INFORMATIE EN CONTACT Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8:30 – 16:30 uur, Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 MX Houten

Telefoonnummer: 06-20820081

E-mail: ochouten@santepartners.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van het Ontmoetingscentrum Annette Stock (06 – 10 45 96 38 of a.stock@santepartners.nl).

advertentie
advertentie