Basisscholen helpen bij recycleb
Basisscholen helpen bij recycleb Wecycle

Een Wecycle recyclecertificaat en een bedankje van Stichting Jarige Job voor Johannes Bogermanschool uit Houten

11 februari 2021 om 07:30 Overig

HOUTEN In een jaar vol uitdagingen hebben ca 190 basisscholen ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld voor recycling. Ook Johannes Bogermanschool uit Houten heeft mee “gewecycled”. Als dank voor hun inzet krijgt de school een leuke beloning, een recyclecertificaat en een bedankje van het team achter Stichting Jarige Job!

Al die apparaten leveren niet alleen nieuwe grondstoffen op. Namens iedere school die deelneemt aan de inzamelactie doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. In totaal is deze landelijke e-waste inzameling goed voor een cheque van € 10.000. Met dit bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. Deze extra ondersteuning is vooral dit jaar bij steeds meer gezinnen meer dan welkom. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: ,,Vanwege de coronacrisis hebben wij het aantal aanvragen voor verjaardagsboxen enorm zien stijgen. In december en januari alleen al werden meer dan 16.000 boxen aangevraagd, een stijging van 15% ten opzichte van het jaar hiervoor. We kunnen alle hulp juist nu dus goed gebruiken!”.

De inzamelactie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: ,,De samenwerking met scholen is van groot belang voor ons, velen doen al jaren mee en zo is er inmiddels een hele generatie kinderen voor wie het heel gewoon is om apparaten altijd in te leveren voor recycling. Wij zijn deze scholen dan ook heel dankbaar voor hun inspanningen, zeker tegen het licht van hun volle onderwijsprogramma’s en de uitdagingen van het afgelopen jaar”.

OVER WECYCLE Wecycle voert de ketenregie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. , In 2019 heeft men 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent.

OVER STICHTING JARIGE JOB In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie