Asbest er af en “Zon op Dak”
Asbest er af en “Zon op Dak” Coöperatie Duurzaam Eiland

Asbest er af en ‘Zon op Dak’

7 januari 2021 om 14:23 Overig

SCHALKWIJK Coöperatie Duurzaam Eiland (CDE) wil met de actie ‘Zon op Dak’ in 2021 meerdere vliegen in één klap slaan. Het Eiland asbestvrij, een bijdrage leveren aan de energietransitie en laten zien dat het Eiland haar verantwoordelijkheid neemt door alle daken (bedrijven en particulier) die daarvoor geschikt zijn maximaal te benutten. Hiermee wil CDE ook bereiken dat zij recht van spreken heeft als er ontwikkelingen op het Eiland afkomen waar de gemeenschap niet blij mee is.

Om te voorkomen dat ‘Zon op Dak’ projecten om financiële redenen niet haalbaar zijn heeft CDE de gemeente Houten gevraagd om financiën beschikbaar te stellen. CDE wil daarmee de belemmeringen die zich voordoen bij een ‘Zon op Dak’ project verminderen. Het betreft : het saneren van asbestdaken, het verstevigen van daken, de aansluiting op het Net en/of de financiering van het ‘Zon op Dak’ project.

CDE steekt ook zelf de handen uit de mouwen door bedrijven en particulieren fysiek te helpen waar dat kan en/of door hun gratis ondersteuning en advies te geven om zo met vereende krachten tot een maatwerkoplossing te komen.

CDE wil met de actie de opwek voor het eigen gebruik bevorderen en als er ruimte over is deze aanwenden voor bedrijven en particulieren die geen of niet voldoende mogelijkheden hebben om zelf energie op te wekken. Bedrijven en particulieren dienen ongeacht hun financiële situatie mee te kunnen profiteren van de opgewekte energie op het Eiland ook in het geval dat een ‘Zon op Dak’ oplossing op hun bedrijfsgebouw en/of hun woning niet mogelijk is.

Voor vragen over deze actie, meewerken aan een Duurzaam Eiland en/of aanmelden als gratis lid kunt u mailen naar cooperatie.duurzaam.eiland@gmail.com

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie