Afbeelding
Archief BDU Media

5G netwerk beschikbaar in Houten

28 juli 2020 om 09:45 Overig

HOUTEN Vanaf vandaag is in Houten het 5G netwerk beschikbaar voor klanten van T-Mobile. Volgens de provider biedt het netwerk ongekende mogelijkheden: ,,Een netwerk, dat consumenten ook in Houten toegang geeft tot nieuwe toepassingen, waarmee zij in het dagelijks leven nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen. Met de lancering van 5G hebben we een netwerk met een ongekende capaciteit, waarmee we het dataverkeer van miljoenen Unlimited klanten kunnen blijven faciliteren.”

,,5G biedt mogelijkheden voor slimmere steden en dorpen (smart cities) in Nederland, waar alle inwoners, lokale ondernemers en organisaties profijt van kunnen hebben. Door veel gemeenten is daarom reikhalzend uitgekeken naar de mogelijkheden van smart cities. Bijvoorbeeld in de vorm van slimme verkeerslichten die zorgen voor een betere verkeersdoorstroming tijdens spitsuur en zo bijvoorbeeld ambulances en politie helpen sneller op locatie te zijn. Slimme toepassingen in de verkeerslichten zorgen ervoor dat de weg zoveel mogelijk vrij is voor de hulpverleners. In drukke steden die logistieke problemen ervaren met parkeren en files, kunnen slimme sensoren helpen de infrastructuur te verbeteren." Leon Toet, Directeur Zakelijke Markt: “Optimale connectiviteit is onmisbaar in de gedigitaliseerde samenleving. Ook voor de lokale economie in Houten. Het nieuwe 5G-netwerk ondersteunt Internet of Things en andere digitale technologieën. Dat biedt nieuwe kansen voor startups, bedrijven, scholen en overheidsorganisaties. We nodigen hen dan ook van harte uit samen met ons te ontdekken welke innovaties en technologieën voor hen kunnen werken om een volgende stap naar de toekomst te maken. De mogelijkheden voor ondernemers in Houten zijn eindeloos.”

De afgelopen maanden is er ook veel verzet geweest tegen de uitrol van het 5G netwerk. Tegenstanders vrezen voor  de gezondheidsrisico's van de elektromagnetische straling. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie