Met Jorgen Vig Knutstrop
Met Jorgen Vig Knutstrop IncidentenCity

LEGO op reis

24 februari 2020 om 07:30 Overig

HOUTEN Brandweerman Evert de Graaf uit Houten en zijn vriend en collega André Overeem zijn vorige week in Denemarken geweest met hun IncidentenCity. De mini rampenstad van 23m2 oppervlakte en meer dan 250.000 LEGOsteentjes werd ten toongesteld tussen de wereldtop van LEGO bouwers. 

 

,,Wij hadden een prachtige plaats toegewezen gekregen bij de ingang naar de grote hal met exposanten inbreng. Iedere bezoeker kwam daardoor langs ons. Het viel bijzonder op tussen de andere, veelal prachtige maar vooral statische bouwwerken en creaties. Vooral het knipperen, rijden en draaien van onderdelen trok ook in Denemarken de bezoekers naar de display toe."

 

CEO'S ,,Het was een zeer goed georganiseerd evenement in Kopenhagen met deelnemers uit vele landen en met de meest prachtige bouwwerken. Op dag drie kwamen ook voormalige LEGO CEO's op bezoek. In de ochtend bezocht Kjeld Kirk Kristiansen, de vader van Niels Christiansen, de huidige CEO, het spektakel. En 's middags kwam Jørgen Vig Knutstrop, de vorige LEGO baas. Beide vereerden de IncidentenCity met een bezoek en spaken hun waardering uit voor het educatieve gehalte en de actualiteit van de nagebouwde incidenten. De nagebouwde tankautospuiten van de veiligheidsregio Utrecht wilden ze ook even in de hand nemen. Ze vonden het ook prachtig zoals het was nagebouwd.

Beide CEO's prezen de educatieve insteek: het werk van de brandweer spelenderwijs leren aan kinderen, in combinatie met brandveiligheid thuis. Niet vreemd, want educatie is een van de vijf pijlers van het LEGO concern.  Dat continu de actualiteit wordt nagebouwd en ingebracht vonden ze uniek."

 

VOLGEND JAAR WEER ,,Volgend jaar mogen we weer komen. IncidentenCity is dan weer anders. We vervangen verouderde incidenten weer door actuelere. En dan gaan we met een display van een Egyptische piramide en een opstelling van het Romeinse leger. Historie heeft ook onze interesse."

Met Kjeld Kirk Kristiansen
Doorsnede van een Egyptische piramide
Doorsnede van een Egyptische piramide
Romeinse vloot
Invasie van een Romeinse vloot
advertentie
advertentie