Valentijnsactie
Valentijnsactie De Lichtboog

Jongeren uit Houten op reis naar Blago (Wit-Rusland)

28 januari 2020 om 15:33 Overig

HOUTEN Een groep jongeren van 16 tot 17 jaar uit de NGK Lichtboog gaat op diaconale reis. Aankomende zomer vertrekken de jongeren en hun leiding naar Blago (Wit-Rusland) waar ze kwetsbare kinderen en mensen gaan helpen. In samenwerking met de organisatie Livingstone gaan ze helpen bij een zomerkamp voor gehandicapten kinderen. Ook gaan de jongeren hulp bieden aan arme gezinnen. Zowel door mee te helpen met huishoudelijke taken en het huis opknappen, als met het luisteren naar hun verhalen. Daarnaast zullen ze meehelpen met het bouwen van een kantine en met het renoveren van verouderde speeltoestellen. Tot slot zullen ze hulp bieden aan het wijkcentrum. Hier worden hulpmiddelen uitgedeeld aan de armen en kunnen ze houthakken voor de ouderen bewoners voor in de winter. Al deze hulp is hard nodig, want er is dus genoeg te doen. De jongeren zien er dan ook naar uit om daar een verschil te gaan maken.

Ze gaan met een grote groep van 47 jongeren waaronder 10 leiding. Om al deze mensen mee te kunnen laten gaan is er dus een groot bedrag nodig. Om dit bij elkaar te halen zijn er vele acties en klussen gedaan. Ook komen er nog een paar leuke inzamelacties aan voor dit goede doel. In februari komen de jongeren collecteren in Houten. Collecte gemist? Doneren kan altijd via https://ikdoemee.lst.nl/2020-een-zomerkamp-voor-bijzondere-kinderen/.

KLUSSEN VOOR HET GOEDE DOEL Kun jij wel een paar handjes gebruiken? Je kunt de jongeren inhuren voor slechts €8,50 per tiener per uur. Een paar klusvoorbeelden zijn: bedienen tijdens een feestje of opruimen na afloop. Oppassen op je kinderen of huisdieren, helpen in de tuin of bij een verhuizing. Deze handige en vriendelijke tieners kunnen bijna alles... Voor meer informatie of directe klusaanvraag mail naar diaconalereis2020@gmail.com.

VALENTIJNSBIOSCOOP: YESTERDAY (KOMEDIE, 112 MIN.) Nog leuker: ga naar de film voor het goede doel! Verras je partner vrijdag 14 februari en kom naar de Valentijnbioscoop in de Lichtboog. Er is plaats voor maximaal 100 stellen, dus geef je snel op via lichtboog@outlook.com.

Inloop 19.45 uur uur en om 20.00 uur start de komische film vol muziek van de Beatles.'Yesterday' volgt het leven van een worstelende muzikant. Hij komt erachter dat hij van de ene op de andere dag de enige persoon op aarde is die zich de 'Beatles' kan herinneren.

advertentie
advertentie