Afbeelding
defensie.nl

Oefening Luchtmobiele Brigade in Houten

8 september 2019 om 08:38 Overig

HOUTEN De Rode Baretten van de Koninklijke Landmacht oefenen van 9 tot en met 13 september in de gemeente Houten en omgeving. Militairen van 11 Herstelcompagnie van de luchtmobiele brigade zijn gedurende de hele week zichtbaar in de gemeente. Zij maken gebruik van militaire voertuigen en ook wordt een helikopter van het Defensie Helikopter Commando ingezet.

The Boar Identity wordt uitgevoerd door 11 Herstelcompagnie, een van de eenheden van 11 Luchtmobiele Brigade. Zij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van de brigade met operationele onderhoudcapaciteit. Raakt bijvoorbeeld een voertuig beschadigd, dan bergen en repareren militairen van deze eenheid het voertuig. Daarnaast kunnen zij ook ingezet worden voor het uitvoeren van sociale patrouilles en het inrichten van mobiele checkpunten.

De oefening vindt grotendeels plaats in openbaar gebied. De militairen beginnen bij het zoutdepot van Rijkswaterstaat bij Houten. Zij verblijven daar de hele week en vanuit deze locatie worden verschillende oefenoperaties uitgevoerd. Vooraf kunnen niet alle onderdelen van de oefening bekend gemaakt worden, omdat juist de verassing een belangrijk trainingselement is. Militairen moeten in staat zijn om in veranderende omgeving voortdurend de juiste keuze te maken om zo hun taak goed uit te voeren. Mede daarom wordt er in een civiele omgeving geoefend. Zo kunnen zij hun taken uitvoeren tussen, voor en samen met de bevolking. Door op deze manier te oefenen, benaderen we de werkelijkheid van militaire inzet waar dan ook ter wereld.

De bevolking van de gemeente Houten kan op verschillende manieren in contact komen met de militairen. Zij zijn in de stad te zien tijdens voet- en gemotoriseerde patrouilles. Op woensdag 11 september wordt ook een voertuigcontrole uitgevoerd. Mochten inwoners hier niet aan mee willen werken, dan kunnen zij dit melden aan de militairen. Zij zullen hen dan direct laten doorrijden. Daarnaast maken de militairen ook gebruik van wapens en oefenmunitie. Het kan dus voorkomen dat inwoners schietende militairen zien of horen. Dit geeft geen gevaar voor omstanders.

Indien er tijdens de oefening schade ontstaat aan eigendommen, veroorzaakt door militair optreden of wie meer informatie wilt, die kan contact opnemen met de Officier van Dienst van de eenheid, via 06-20223444.

advertentie
advertentie