De gemeente Houten gaat extra parkeerplaatsen aanleggen langs De Bouw in Houten
De gemeente Houten gaat extra parkeerplaatsen aanleggen langs De Bouw in Houten RTV Utrecht/Mark van der Wel

Houten: dertig extra parkeerplaatsen langs De Bouw

Overig

HOUTEN De gemeente Houten gaat extra parkeerplaatsen aanleggen langs De Bouw in Houten. Er is ruimte gevonden in een groenstrook tussen de straat en de kantoren. Daarmee moet de onoverzichtelijke verkeerssituatie op de ontsluitingsweg opgelost worden. De parkeerplaatsen, dertig in totaal, zijn al jaren een wens van een aantal bedrijven die daar zitten.

RTV Utrecht

De drie bedrijven die de parkeerplaatsen willen, draaien voor de kosten op. "We begeleiden wel het proces", zegt mobiliteitswethouder Kees van Dalen. "De parkeerplaatsen krijgen bijvoorbeeld natuurvriendelijke waterdoorlatende tegels. Dat is een eis. En omdat er tussen de weg en de groenstrook een voetpad ligt moeten we als gemeente kijken hoe we dat het beste kunnen passen in de aanleg van de parkeerhavens."


De groenstrook tussen de weg en het spoor aan de andere kant van De Bouw is breder en er zouden in potentie meer parkeerplaatsen aangelegd kunnen worden. Omdat er geen voetgangers lopen zou dat een minder omslachtige oplossing zijn. Maar de grond is eigendom van ProRail en daar mag niets op gebeuren.
 

ONOVERZICHTELIJK De parkeerplaatsen die er nu liggen, enkele omlijnde vakken op de rijbaan, zorgen voor onoverzichtelijke situaties voor vrachtverkeer, bezoekers van het nabijgelegen winkelcentrum Castellum en bewoners van de achterliggende wijk. "Verkeer moet vanwege de geparkeerde auto's op elkaar wachten om te passeren. Dat is niet erg handig", zegt de wethouder.

Destijds werd voor die oplossing gekozen om de parkeerdruk in de wijk te ontlasten. Voor bewoners was parkeren overdag vaak niet mogelijk vanwege het personeel en klanten van de bedrijven.

"We hopen dat de parkeerplaatsen er eind van het jaar zijn", zegt Van Dalen. "Dan wordt De Bouw weer zoals het was. Mensen die er dan toch nog gaan parkeren, kunnen dat beter niet doen. Want we gaan streng handhaven."

De plannen worden de komende zes weken nog ter inzage gelegd om mensen de gelegenheid te geven bezwaar aan te tekenen. Daarna moet de raad er nog over stemmen, maar dat lijkt een formaliteit.

advertentie
advertentie