Afbeelding
Oranjecomité

Programma Koningsnacht en Koningsdag 2024 in Houten

17 april 2024 om 10:59 Overig

HOUTEN Het vieren van Koningsnacht en Koningsdag in Houten is een ware traditie. Ook dit jaar heeft het Oranjecomité weer een te gek programma neer weten te zetten voor de inwoners van Houten, maar extra hulp bij de organisatie is nog steeds van harte welkom.

Wat is er dit jaar te doen tijdens Koningsnacht en Koningsdag?

Op 26 en 27 april 2024 wordt Koningsnacht en Koningsdag weer gevierd in Houten. De activiteiten vinden plaats op vier verschillende locaties: het Oude Dorp, Het Rond, Castellum en het Manifestatieterrein. Ook is er op 25 april de Koningsbingo voor de ouderen in Houten. 

Koningsnacht op Het Rond

Na het overweldigende succes van vorig jaar zal er ook dit jaar weer een groot feest plaatsvinden op Het Rond. Op vrijdag 26 april zal het grote podium neerstrijken op het plein om het Oranjefeest in te luiden. 

Speciaal voor alle Dancing Queens is er dit jaar een show van A*FEVER: The Ultimate ABBA Tribute! Alle tijdloze Abba-hits komen voorbij. Daarnaast kun je dit jaar weer luidkeels meezingen met de foute hits van Q-Music: Foute Uur Live. Ook zijn er optredens van de Houtense DJ’s Chick Flix, Savoy en Marlin Ebson. De toegang is gratis. 

Vrijmarkten en activiteiten

Op verschillende plekken in Houten zijn er vrijmarkten. Kinderen kunnen onder toezicht van een volwassene een kleedje neerleggen om spullen te verkopen. Reserveren van een plek is niet nodig. Let op, commerciële verkoop is niet toegestaan evenals de verkoop van (zelfgemaakte) drank- en etenswaren. Muzikale optredens mogen natuurlijk wel, mits akoestisch.

Ook zijn er in heel Houten verschillende activiteiten. Zo kun je pannenkoeken versieren op het plein in Castellum, naar het Koffieconcert van KNA in het Oude Dorp of wat lekkers eten bij een van de voedselkramen op het Manifestatieterrein. Het volledige programma is te vinden op de website https://www.koningsdaginhouten.nl/

Wil je de organisatie helpen? Dat kan!

Om ieder jaar zo’n fantastisch feest voor Houten te organiseren is een enthousiast team nodig. Het Oranjecomité is daarom op zoek naar mensen met een hart voor Houten die daarbij willen helpen. Bijdragen kan op verschillende manieren. 

Meld je aan als vrijwilliger Koningsnacht en Koningsdag is niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om je handen uit de mouwen te steken tijdens Koningsnacht of Koningsdag? We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om bijvoorbeeld een bardienst te draaien of mee te helpen met de op- of afbouw. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van €7,50 per uur. Interesse? Geef je dan op via onze website. https://www.koningsdaginhouten.nl/vrijwilligers/.

Word donateur of sponsor Om Koningsnacht en Koningsdag gratis toegankelijk te houden zijn we, als organiserende stichting, deels afhankelijk van donaties. Doneren kan door onderstaande QR-code te scannen. Het bedrag is aanpasbaar. Overmaken kan ook naar: NL50 INGB 0001 9026 48 t.n.v. Stichting Oranjecomité Houten. U kunt ook vaste donateur worden. Registreer uw gegevens op https://www.koningsdaginhouten.nl/doneer/. Voor betrokken ondernemers is er de optie om de organisatie te sponsoren. Meer informatie daarover is te vinden op https://www.koningsdaginhouten.nl/sponsors/

Meld je aan als bestuurslid Het Koningdagteam bestaat momenteel uit vijf actieve bestuursleden. Om alle activiteiten mogelijk te blijven maken zijn we op zoek naar meer bestuursleden. Lijkt het je leuk om mee te denken over de organisatie van Koningsdag in Houten? Laat het dan weten via info@koningsdaginhouten.nl

Het Oranjecomité heeft enorm veel zin in de komende editie van Koningsnacht en Koningsdag. En met jouw hulp kunnen we de komende jaren voor iedereen een betaalbaar en gezellig feest blijven organiseren. 

Koningsnacht op Het Rond
Koningsdag op het Imkerspark
Afbeelding
advertentie
advertentie